31 Δεκεμβρίου 2015

Η Ελλάδα μεταξύ των 10 χωρών με τους «έξυπνους» ανθρώπους στον κόσμο

Σύμφωνα με την παγκόσμια  ένωση επιστημόνων,  κυκλοφόρησε μια λίστα που κατατάσσει τις χώρες με βάση το υψηλότερο αριθμό των επιστημόνων ανά κάτοικο σε τομείς όπως τα μαθηματικά, η φυσική, η τεχνολογία και η μηχανική, αναφέρει δημοσίευμα.

Όπως αποδεικνύεται η Ελλάδα τοποθετήθηκε ανάμεσα στις 10  χώρες με τους «πιο έξυπνους»  στον κόσμο.!!
Την πρώτη θέση κατέλαβε η Νότια Κορέα με το 32% των μαθητών της χώρας να  σπουδάζουν σε κάποιο επιστημονικό πεδίο, σύμφωνα με  στοιχεία από το 2012. Η χώρα αυτή έδειξε μια σημαντική μείωση του αριθμού των μαθητών που σπουδάζουν από το 2002, όταν το ποσοστό ήταν 39%.Η Γερμανία κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 31% και η Σουηδία στην τρίτη θέση με 28%. Η Σουηδία τοποθετείται επίσης  δεύτερη μετά τη Νορβηγία, σε σχέση με την ευρεία χρήση των υπολογιστών στο χώρο εργασίας.
Η Φινλανδία ήρθε τέταρτη  με 28%, καθώς σύμφωνα με τον οργανισμό των επιστημόνων του πλανήτη,   οι περισσότεροι μαθητές στη χώρα ειδικεύονται στην έρευνα και την παραγωγή του φαρμάκου.
Η Γαλλία κατέλαβε την πέμπτη θέση με 27%, με την  πλειοψηφία των επιστημόνων της χώρας να  εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.
Την έκτη θέση κατέλαβε η Ελλάδα με 26%, παρά το γεγονός ότι το 2013 οι δαπάνες της κυβέρνησης για την έρευνα μειώθηκαν στο 0,08% του ΑΕΠ,  ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στις ανεπτυγμένες χώρες. Επιπλέον, το ποσοστό των επιστημόνων στην Ελλάδα παρουσίασε ελαφρά μείωση σε σύγκριση με το 2002 (28%).
Η Εσθονία ήταν στην έβδομη θέση και η χώρα κηρύχθηκε σε πρωταθλήτρια της ισότητας των φύλων στον τομέα της επιστήμης, από το 2012, ένα εκπληκτικό  ποσοστό του 41% στον επιστημονικό τομέα κατέλαβαν οι γυναίκες.
Επιπλέον, το Μεξικό, η Αυστρία και η Πορτογαλία ακολούθησαν ά με 25%. Στην πραγματικότητα, η Πορτογαλία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό  διδακτορικών φοιτητών (72%) που εργάζονται στον τομέα της εκπαίδευσης.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !