29 Νοεμβρίου 2015

Τα Εγκαίνια Ομαδικής Έκθεσης Εικαστικών Ελλήνων Αστυνομικών




Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ», που διοργανώνουν ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) εντάσσεται η ομαδική έκθεση Εικαστικών Ελλήνων Αστυνομικών, τα εγκαίνια της οποίας, πραγματοποιήθηκαν  από την Τ.Δ. Πιερίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, το πρωί του Σαββάτου 28 Νοεμβρίου στην «Αίθουσα Τέχνης» του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης.


Ζωγραφικές δημιουργίες, αγιογραφίες, φωτογραφίες, έργα γλυπτικής κ.α. καλαίσθητες κατασκευές αστυνομικών από την Πιερία και όλη την Ελλάδα συνέθεσαν την ταυτότητα της ενδιαφέρουσας έκθεσης, η οποία έγινε με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.
Στα εγκαίνια παρέστησαν μεταξύ άλλων, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Πιερίας Γεώργιος Τζήμας, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό – καλωσόρισμα και έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων,  ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Θεόδωρος Παυλίδης, ο Γεώργιος Κατσαρόπουλος Γ.Γ. της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, ο Αντιπρόεδρος του Ρουμανικού τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Φλορίν Ολαρού, ο πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Πιερίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Φρειδερίκος Μαρκόπουλος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος,  ο πρόεδρος του σωματείου αποστράτων σωμάτων ασφαλείας Ν. Πιερίας κ.Αδαμόπουλος  κ.α. εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων.

Εκ μέρους του Δημάρχου Κατερίνης  Σάββα Χιονίδη χαιρετισμό απηύθυνε η δημοτική σύμβουλος  Παρθένα Μακρίδου – Παρτσαλίδου επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Σας καλωσορίζω στην εκδήλωση και σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς του Δημάρχου μας Σάββα Χιονίδη. Συγχαίρω όλους τους εκθέτες και εύχομαι να είναι η έκθεση αυτή η αφετηρία μίας ευρύτερης συνεργασίας. Είμαστε στο πλευρό του συλλόγου, όπως αποδεικνύει και η ένταξη της έκθεσης στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ». Καλή διαμονή στην Πιερία και καλή συνέχεια».
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α.) Ιωάννης Καραπατάκης ευχαρίστησε τον Δήμο Κατερίνης και τον Οργανισμό Πολιτισμού για την ένταξη της εκδήλωσης στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» και σημείωσε μεταξύ άλλων: «Αυτοδίδακτοι όλοι μας στις ιδέες του εθελοντισμού ενταχθήκαμε στις τάξεις της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών, για να υπηρετήσουμε τις αξίες της φιλίας, της φιλοξενιας και του ανθρωπισμού. Αυτοδίδακτοι και οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση και με τις δημιουργίες τους εκφράζουν τον συναισθηματικό τους κόσμο και μας δίνουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε και να δείξουμε στο ευρύ κοινό της Κατερίνης το ανθρώπινο πρόσωπο της ελληνικής αστυνομίας.  Ως Έλληνες Αστυνομικοί διανύουμε μία δύσκολη περίοδο ανταποκρινόμενοι στο λειτούργημα που ασκούμε με τον καλύτερο τρόπο. Ο πολιτισμός ενώνει τους ανθρώπους και το μήνυμα αυτής της εκδήλωσης είναι ότι οι αστυνομικοί δημιουργούν και παράγουν αισθήματα. Την εορταστική αυτή χρονιά που διανύουμε για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του ελληνικού τμήματος της διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών τη σημάδεψαν  σημαντικές πολιτιστικές δραστηριότητες, αθλητικές συναντήσεις, κοινωνικές εκδηλώσεις, εκθέσεις εικαστικών, ημερίδες, συνεργασίες με τη UNICEF, το χαμόγελο του παιδιού, τα παιδικά χωριά SOS και την προβολή του ελληνικού τμήματος σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Εκ μέρους του Δ.Σ. του ελληνικού τμήματος ευχαριστώ θερμά  τον πρόεδρο κο Μαρκόπουλο και τα μέλη του Δ.Σ.της τοπικής διοίκησης, τους δημιουργικούς αστυνομικούς καλλιτέχνες και φίλους της IPA και όλους εσάς που μας τιμάτε με την παρουσία σας».
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, την έκθεση επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης και ο Βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, οι οποίοι συνεχάρησαν τους δημιουργούς για τα έργα τους.

Η αυλαία της έκθεσης, την οποία επισκέφτηκε πλήθος φίλων της τέχνης και του πολιτισμού έκλεισε το απόγευμα της Κυριακή 29 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !