28 Οκτωβρίου 2015

Είναι περιστασιακό φαινόμενο η Χρυσή Αυγή; Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου

Οι Μαρξιστές έχουν την θεωρία ότι τα πάντα είναι αποτέλεσμα των συνθηκών και των περιστάσεων. Βεβαίως, η ίδια τους η Ιστορία τους διαψεύδει, αφού στην Ρωσία όπου έγινε η εξέγερσή τους και πήραν την εξουσία στις αρχές του 20ου αιώνα, ήταν μια χώρα κατ’ εξοχήν αγροτική. Σύμφωνα με τις συνθήκες η επανάστασή τους και η
κυριαρχία της δικτατορίας τους προλεταριάτου ήταν πολύ πιο φυσικό να γίνει στην Γερμανία ή στην Αγγλία, παρά στην Ρωσία. Έτσι, λοιπόν, η ίδια τους η θεωρία διαψεύδεται από την πράξη και εάν δεν υπήρχε ο Λένιν, ο Τρότσκι, ο Στάλιν και τα άλλα στελέχη του κόμματος των μπολσεβίκων δεν θα επικρατούσαν ποτέ, αφού ακόμη και μέσα στο σοσιαλιστικό κίνημα ήταν μία μειοψηφία.

Βασιζόμενοι, λοιπόν, στην θεωρία τους, η οποία έχει διαψευστεί στην πράξη και μάλιστα στην δική τους περίπτωση, προσπάθησαν και προσπαθούν να ερμηνεύσουν την άνοδο του Εθνικιστικού Κινήματος και την είσοδο της Χρυσής Αυγής στην Βουλή και στην Ευρωβουλή σε πέντε εκλογικές αναμετρήσεις από το 2012 μέχρι σήμερα.

Όταν, λοιπόν, τον Μάιο του 2012 πήρε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για πρώτη φορά ποσοστό με το οποίο εισήλθε θριαμβευτικά στο ελληνικό κοινοβούλιο, είπαν ότι ήταν μια ψήφος οργής, μια ψήφος διαμαρτυρίας γιατί ο κόσμος δεν ήξερε… Όπως είναι γνωστό έγιναν αμέσως μετά εκλογές τον Ιούνιο και στο μεσοδιάστημα μεταξύ αυτών των δύο εκλογών όλα τα κόμματα και όλα τα ΜΜΕ έκαναν προπαγάνδα κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και υποστήριζαν ότι δεν θα μπει τον Ιούνιο στην Βουλή η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! Απέτυχαν και πάλι στις προβλέψεις τους. 

Τον Σεπτέμβριο του 2013 με μία πολιτική σκευωρία φυλάκισαν τόσο εμένα όσο και ηγετικά στελέχη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ενώ δημιούργησαν ένα κλίμα τρομοκρατίας κατά των οπαδών και ψηφοφόρων του Εθνικιστικού Κινήματος. Και πάλι υποστήριξαν ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τέλειωσε! Χαρακτηριστικός ήταν ο τίτλος της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ” που έλεγε: “Η δύση της Χρυσής Αυγής”! Όμως, καμμία δύση της Χρυσής Αυγής δεν επήλθε, το αντίθετον! Στις προσεχείς τρεις εκλογικές αναμετρήσεις με πλέον πρόσφατη αυτή του Σεπτεμβρίου 2015, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ήλθε τρίτο κόμμα! Αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι ότι διαψεύστηκε πανηγυρικά η θεωρία τους ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα περιστασιακό φαινόμενο και αποτέλεσμα των επικρατουσών συνθηκών. 

Ισχυρίζονταν και κάποιοι το ισχυρίζονται ακόμη ότι εάν δεν υπήρχε το μνημόνιο, εάν δεν υπήρχε η λαθρομετανάστευση δεν θα υπήρχε και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Όμως, συνθήκες ανάλογες με τις ελληνικές υπάρχουν και στις κοινωνικά πολύ κοντά προς την Ελλάδα χώρες της Ιβηρικής Χερσονήσου, δηλαδή την Ισπανία και την Πορτογαλία. Όμως, ούτε στην Ισπανία, ούτε στην Πορτογαλία υπάρχουν εθνικιστικά κινήματα. Δεν είναι λοιπόν οι συνθήκες, είναι η ηγεσία, είναι τα πρόσωπα, είναι η συγκεκριμένη προσπάθεια και ο αγώνας, τα οποία έφεραν τα εκλογικά αποτελέσματα. 

Στην πραγματικότητα, πάντοτε υπήρχαν εθνικιστές στην Ελλάδα, οι οποίοι δεν διέθεταν την κατάλληλη ηγεσία και οργανωτική δομή, ούτως ώστε να εκφραστούν πολιτικά σε μία εκλογική αναμέτρηση. Αντίθετα, είχαν απορροφηθεί απ’ τα μεγάλα κόμματα κυρίως της κεντροδεξιάς. Ένα παράδειγμα επί τούτου: Ο κορυφαίος υπουργός της 4ης Αυγούστου, ένας άνθρωπος ο οποίος υπήρξε κόκκινο πανί για την αριστερά, ο Κωνσταντίνος Μανιαδάκης, ο οποίος υπήρξε υπουργός δημοσίας τάξεως στο καθεστώς της 4ης Αυγούστου, εκλέγετο σαν βουλευτής της ΕΡΕ, του κόμματος από το οποίο προήλθε η Ν.Δ. και δεν είναι αυτό το μοναδικό παράδειγμα. 

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ λοιπόν, δεν είναι αποτέλεσμα των συνθηκών, αλλά έργο και προσπάθεια σκληρή πάνω σε στέρεα βάση. Μία βάση, η οποία θα γίνει ακόμη ευρύτερη μετά την διαγραφόμενη εσωτερική τριβή στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας και την μοιραία πολιτική φθορά την οποία θα υποστεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ήλθε για να μείνει σαν μία δεδομένη πολιτική πραγματικότητα και επιτέλους ας το πάρουν απόφαση.

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !