28 Οκτωβρίου 2015

Δεν υπάρχει προς το παρόν θέμα μεταφοράς του Τελωνείου Κατερίνης

Συνάντηση με τον Υφ.Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη είχαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του νομού μας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, Τζαμακλής Χάρης και Καστόρης Αστέριος. 
Στη σύσκεψη κατέθεσαν την ομόφωνη απόφαση που συνδιαμορφώθηκε στη συνάντηση που έγινε την προηγούμενη Δευτέρα στο Επιμελητήριο Κατερίνης με τη συμμετοχή της κ.Αντιπεριφερειάρχη, του Δημάρχου Κατερίνης καθώς και παραγόντων της Πιερίας και αφορούσε την παραμονή του τελωνείου στην Κατερίνη. Εξηγήθηκαν επαρκώς και στοιχειοθετήθηκαν οι οικονομικοί αλλά και αναπτυξιακοί λόγοι, όπως αναφέρονται στην επιστολή του Επιμελητηρίου, που καθιστούν απαραίτητη την παραμονή του τελωνείου στο νομό μας, μιας και αποτελεί βασικό παράγοντα της οικονομικής ζωής της Πιερίας. Τα οικονομικά στοιχεία και ο τεράστιος όγκος εργασιών του τελωνείου λόγω και της τουριστικής, μεταφορικής αλλά και αγροτικής οικονομίας της Πιερίας, όπως εξηγήθηκε, απαιτούν την παραμονή του.
Ο υφυπουργός από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θέμα μεταφοράς του. Δήλωσε ακόμη ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση με επαρκές προσωπικό των τελωνείων, ώστε να υπάρχει αποτελεσματικότερος έλεγχος στην κατεύθυνση καταπολέμησης του λαθρεμπορίου. Για το λόγο αυτό θα ξεκινήσει άμεσα διάλογος με τους αρμόδιους φορείς.
Οι βουλευτές του νομού μας δήλωσαν οτι υπάρχει διάθεση από τους φορείς του νομού μας να δοθεί λύση  ακόμη για τον χώρο που ίσως χρειαστεί να στεγάσει το τελωνείο, σε περίπτωση που τεθεί θέμα μεταφοράς του μέσα στο νομό για λόγους δημοσιονομικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !