14 Σεπτεμβρίου 2015

Γεώργιος Καρσλίδης - Ο τοπικός Άγιος της Πιερίας

Κυκλοφόρησε το Ημερολόγιο Τσέπης του προσεχούς έτους 2016 της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. 
Το νέο Ημερολόγιο είναι αφιερωμένο στον νεοφανή Άγιο Γεώργιο Καρσλίδη, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των τοπικών Αγίων της Πιερίας, καθώς έζησε στα χωριά Κούκος και Αλώνια. 

Ο Άγιος γεννήθηκε στην Αργυρούπολη του Πόντου το 1901. Χειροτονήθηκε ιερέας και ήλθε στην Ελλάδα πρόσφυγας το 1929. Κοιμήθηκε στη Δράμα το 1959. Συγκαταλέχθηκε μεταξύ των Αγίων από το Οικουμενικό Πατριαρχείο το 2008. 
Στις 21 Οκτωβρίου 2010 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος παραχώρησε τμήμα από το ιερό λείψανό του στον τότε Μητροπολίτη κ. Αγαθόνικο. 
Η μνήμη του τιμάται πανηγυρικά κάθε χρόνο στις 4 Νοεμβρίου στο χωριό Κούκος, όπου και φυλάσσεται το τεμάχιο του ιερού λειψάνου. 
Το νέο Ημερολόγιο περιέχει επίσης ιστορικά στοιχεία χρήσιμες πληροφορίες για Ιερούς Ναούς, Μοναστήρια, Εκκλησιαστικά Ιδρύματα κ. ά. Επίσης, περιλαμβάνει στοιχεία για τις τοπικές γιορτές, τη διοίκηση της Ιεράς Μητροπόλεως και το ωράριο τελέσεως ιερών ακολουθιών.
Το νέο Ημερολόγιο κυκλοφόρησε από τις αρχές Αυγούστου και διατέθηκε στις παραθαλάσσιες Ενορίες, από τις οποίες το προμηθεύτηκαν πολλοί χριστιανοί εκτός Πιερίας, οι οποίοι κατοικούν κατά τη θερινή περίοδο στις παραθεριστικές περιοχές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !