14 Σεπτεμβρίου 2015

Όλη η αληθεια για την Air fast tickets και τον Κοκλώνη


Σαν βόμβα έσκασε η είδηση για το λουκέτο της εταιρείας Air fast tickets που τα τελευταία χρόνια ακούμπησε την κορυφή στον τουρισμό στην Ελλάδα. Ο Νίκος Κοκλώνης πρόεδρος της εταιρείας κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να κάνει την εταιρεία του πρώτη στη χώρα και να προκαλέσει το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών, οι οποιοι τελικά αγόρασαν την εταιρεία του.


Σήμερα λοιπον διάβασα για το λουκέτο με σαφείς αιχμές για την διαχείριση της απο τον επιχειρηματία που πρίν απο λίγο καιρό οι ίδοι οι κριτές του αποθέωναν.
Πια είναι η αλήθεια;

Όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβρη του 2014 όταν ο Νίκος Κοκλώνης αποφασίζει να κάτσει στο τραπέζι με ενδιαφερόμενους επενδυτες. Μετά απο διαπραγματεύσεις μηνών ο επιχειρηματίας πουλάει το 55% σε μεγάλη αεροπορική εταιρεία της Κίνας, έναντι του ποσού των 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Απο τον Ιούνιο του 2015 μέχρι και σήμερα ξεκίνησε πίσω απο τις βιτρίνες μια σκληρή διαπραγμάτευση για το αν θα πρέπει να μείνει ανοιχτό το γραφείο στην Ελλάδα.

Αυτό το αίτημα των Κινέζων επενδυτών βρήκε σθεναρή αντίδραση απο τον Έλληνα επιχειρηματία. Τα επιχειρήματα του;

Δεν μπορούσε ελέω νομοθεσίας να γίνει αυτό στο χρονοδιάγραμμα που οι Κινέζοι έθεταν και κατα δευτερον ο ίδιος ο Κοκλώνης δεν επιθυμούσε την απόλυση εκείνων που στηριξαν απο την πρώτη στιγμή την ιδέα του.

Η κόντρα έφτασε σε τέτοιο σημείο που οι νέοι επενδυτές απαιτούσαν απο τον Κοκλώνη να κλείσει το γραφείο με το εξής γελοίο επιχερήμα “Ποιος ο λόγος να έχουμε τόσο προσωπικό σε μια χώρα τόσο μικρή και τόσο προβληματική όπως είναι η Ελλάδα”.

Μοιραία αυτή η κόντρα οδήγησε τους Κινέζους στην απόφαση να απολύσουν τον Κοκλώνη τον Ιούλιο του 2015.

Απο τότε ο Κοκλώνης ξεκίνησε δικαστικό αγώνα κατά των νέων επενδυτών.
Μάλιστα στο έγγραφο που αποκλειστικά μοιραζόμαστε μαζί σας οι Κινέζοι γράφουν “Με βάση το συμβόλαιο σας ολοκληρώνεται η συνεργασία σας με την εταιρεία. Παρακαλείστε να παραδώσετε ότι συσκευή και αρχεία ανήκουν σε αυτή. Απο τη στιγμή αυτή και μετά δεν έχετε καμια σχέσή και κανενα δικαίωμα με τη διοίκηση της εταιρείας”.

Με το εγγραφο της απόλυσης στο χέρι ο Κοκλώνης επιστρέφει στην Ελλάδα και ενημερώνει τους υπαλληλους για τις προθέσεις των νεων ιδιοκτητών.

Μάλιστα τους τονίζει ότι θα είναι στο πλευρό τους, όποτε και αν τον χρειαστούν. Πληροφορίες αναφέρουν πώς ήταν αυτός ο ίδιος ο επιχειρηματίας που κατέβαλε το κόστος της επίσχεσης εργασίας στην οποία και προχώρησαν οι υπάλληλοι μετά την απόλυση του.

Συμπέρασμα πρώτο. Καμία εταρεία ιδιοκτησίας Κοκλώνη δεν πτώχευσε.

Συμπέρασμα δεύτερο. Ο Έλληνας επιχειρηματίας δεν έχει καμία σχέση με τις αποφάσεις των νέων επενδυτών για κλείσιμο του γραφείου στην Ελλάδα.

Συμπέρασμα τρίτο. Επειδή ακριβώς αντέδρασε στην πρόθεση των Κινέζων να κλείσουν την εταιρεία απολύθηκε.

Συμπέρασαμα τεταρτο. Καλά θα κάνουν κάποιοι που λειτουργούν στις παρυφές της πιάτσας μας να διασταυρώνουν καλύτερα τις πληροφορίες τους πρίν προβαίνουν σε δήθεν αποκαλύψεις. Γιατί έχουν γνώση οι φύλακες. Ειδικά αυτοί που και ηλεκτρονική αλληλογραφία κρατούν… και έχουν πληρώσει πολλά στο παρελθόν.

Αυτα είς  ώτα ακουώντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !