1 Αυγούστου 2015

Μαγνησία: Τα καταστήματα εστίασης απορρόφησαν την αύξηση του ΦΠΑ

Η πλειοψηφία των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής της Μαγνησίας απορρόφησαν την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από το 13% στο 23%, σύμφωνα με το δειγματοληπτικό έλεγχο που διενήργησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Β. Σποράδων.
Ειδικότερα οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 21 Ιουλίου και 30 Ιουλίου 2015 σε 94 καταστήματα εστίασης και αναψυχής. Από τους ελέγχους προέκυψε ότι, 77 από τα καταστήματα που ελέγχθηκαν, ποσοστό 82%, δεν είχαν αλλάξει τιμοκατάλογο και είχαν προβεί στην ολική απορρόφηση της αύξησης του συντελεστή Φ.Π.Α. από το 13% στο 23%. Από τα 77 αυτά καταστήματα, τα τρία, σύμφωνα με δήλωση των ιδιοκτητών τους, θα προβούν σε αύξηση των τιμών των ειδών τους που μετατάχθηκαν από το συντελεστή Φ.Π.Α. 13% στο συντελεστή Φ.Π.Α. 23%, εντός των επόμενων μηνών. Τα υπόλοιπα 17 καταστήματα, ποσοστό 18%, είχαν αλλάξει τιμοκαταλόγους και είχαν προβεί στην ολική ή μερική μετακύλιση στον καταναλωτή της αύξησης του συντελεστή Φ.Π.Α. από το 13% στο 23%. Από τα 17 αυτά καταστήματα, τα δέκα 10, δηλαδή περίπου το 59%, είχαν προβεί σε μετακύλιση στον καταναλωτή της αύξησης του συντελεστή Φ.Π.Α. από το 13% στο 23% για όλα τα είδη που προσφέρουν και τα οποία μετατάχθηκαν στο συντελεστή Φ.Π.Α. 23%, ενώ τα επτά, δηλαδή περίπου το 41%, είχαν προβεί σε μετακύλιση στον καταναλωτή της αύξησης του συντελεστή Φ.Π.Α. από το 13% στο 23% για ορισμένα από τα είδη τους, ενώ έχουν κρατήσει σταθερές τις τιμές για τα υπόλοιπα.
Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την προσαρμογή της πλειοψηφίας των επαγγελματιών στα νέα δεδομένα ενώ δήλωσε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !