29 Ιουλίου 2015

"Μαϊμού εταιρεία Security στην Πέλλα

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, σε βάρος 39χρονου ημεδαπού, που υποδυόταν τον ιδιοκτήτη ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας και αποκόμιζε χρηματικά ποσά από υποψήφιους πελάτες.

Ειδικότερα, από αρχές Ιουλίου, ο 39χρονος παρουσιαζόταν στην ευρύτερη περιοχή της Αλμωπίας της Πέλλας ως ιδιοκτήτης ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας και έναντι μηνιαίου χρηματικού αντιτίμου, παρείχε υπηρεσίες επιτήρησης και φύλαξης κινητών ή ακίνητων περιουσιακών αγαθών και εγκαταστάσεων, χωρίς να διαθέτει την προβλεπόμενη ειδική άδεια παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, καθώς και την απαιτούμενη άδεια εργασίας.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 39χρονος κατάφερε με τον παραπάνω τρόπο δράσης να αποκομίσει από συνολικά 5 άτομα, ηλικίας 29 έως 55 ετών, το συνολικό ποσό των 1.200 ευρώ.
Επιπλέον από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος ενεργώντας για λογαριασμό 73χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ηθική αυτουργία σε παράνομη βία, πριν περίπου μία εβδομάδα σε περιοχή της Πέλλας, απείλησε την σωματική ακεραιότητα δύο ημεδαπών, ηλικίας 41 και 64 ετών, προκειμένου να αποπληρώσουν οικονομική οφειλή τους.
Σε έρευνα που ακολούθησε από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας στην οικία του 39χρονου καθώς και σε όχημα ιδιοκτησίας 51χρονου ημεδαπού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 2 πόρτες οχήματος που έφεραν αυτοκόλλητα με διακριτικά της υποτιθέμενης εταιρείας,
  • 144 διαφημιστικές κάρτες με την επωνυμία της «μαϊμού» εταιρείας,
  • μαγνητικός φάρος οροφής οχήματος και
  • άλλα αντικείμενα που σχετίζονταν με την παράνομη δραστηριότητα του.
Πλέον των ανωτέρω κατασχέθηκε και το όχημα που χρησιμοποιούσε ο 39χρονος ως μέσω τέλεσης της παράνομης δραστηριότητάς του.
Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν επιπλέον παθόντων.
Σημειώνεται ότι ο 39χρονος έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές, για διάφορα ποινικά αδικήματα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία που περιλαμβάνει τα αδικήματα της απάτης, απόπειρας παράνομης βίας, καθώς και για παράβαση της Νομοθεσίας για τη ρύθμιση θεμάτων ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφάλειας και γραφείων ιδιωτικών ερευνών, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα  Πλημμελειοδικών Έδεσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !