13 Ιουλίου 2015

Φίλης: «Να παραιτηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ όσοι διαφώνησαν»

Να παραιτηθούν όσοι διαφώνησαν με τη γραμμή που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες και διαφοροποιήθηκαν στην ψηφοφορία στη Βουλή τα ξημερώματα του Σαββάτου, ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Φίλης.


Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Φίλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα κυβερνητικά στελέχη που δεν ψήφισαν «ναι», λέγοντας πως το πιο σωστό θα ήταν να ψηφίσουν αρνητικά αφού διαφωνούσαν και στη συνέχεια να παραιτηθούν και να παραδώσουν τις έδρες τους.

Ανάλογη ήταν και η θέση του για την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, για την οποία αναγνώρισε ότι έχει κάθε δικαίωμα να εκφέρει την άποψη της, αλλά τον έχει ενοχλήσει η «συμπόρευση» της σε θέματα κοινοβουλευτικής διαδικασίας με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, αναφερόμενος στην εμμονή της προέδρου της Βουλής να καθυστερήσει τη συζήτηση στη Βουλή.

Ο κ. Φίλης χαρακτήρισε εξωφρενικές τις απαιτήσεις κάποιων εταίρων για αλλαγή της κυβέρνησης στην Ελλάδα, δήθεν για να ισχυροποιήσει την αξιοπιστία της, απαίτηση που ισοδυναμεί σύμφωνα με τον κ. Φίλη με πραξικόπημα.

Ο κ. Φίλης επισήμανε ότι υπάρχουν ακόμα κόκκινες γραμμές τις οποίες δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε ακόμα και με κίνδυνο να μην υπάρξει συμφωνία. Χαρακτηριστικά ανάφερε την συνέχιση της παρουσίας του ΔΝΤ και στο επόμενο πρόγραμμα για τη χώρα μας και τη μεταφορά περιουσιακών στοιχείων της χώρας μας ύψους 50 δισ. ευρώ σε εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο, ως εγγύηση για το νέο δάνειο που θα λάβουμε. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης αυτό δεν είναι προσωπική του άποψη αλλά θέση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !