23 Ιουλίου 2015

Σάρωσε η 15χρονη Μαρία Τσάκωνα στην Ολλανδία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων κολύμβησης

Υπεραθλήτρια της διεθνούς κολύμβησης αναδείχθηκε η άξια Μαρία Τσάκωνα η οποία θριάμβευσε για άλλη μία φορά κατακτώντας συνολικά έξι μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων κολύμβησης ατόμων με αναπηρία (WORLD JUNIORS GAMES) που πραγματοποιήθηκε από 2 έως 8 Ιουλίου στο Stadskanaal της Ολλανδίας.

Σαρώνοντας τα μετάλλια και εντυπωσιάζοντας με τις επιδόσεις της θεατές και παράγοντες του διεθνούς αθλητισμού η 15χρονη Μαρία ανέβηκε στο υψηλότερο βάθρο και στέφθηκε έξι φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια. Συγκεκριμένα κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια  (στα 50 μέτρα ελεύθερο, στα 100 μέτρα ελεύθερο και στα 100 μέτρα ύπτιο), δύο αργυρά (στα 400 μέτρα ελεύθερο και στα 200 μέτρα μικτή ατομική) και ένα χάλκινο μετάλλιο (στα 50 μέτρα πεταλούδα).
Επιβραβεύοντας τις υψηλές επιδόσεις της, η παγκόσμια Ομοσπονδια I.W.A.S την χαρακτήρισε ως την καλύτερη και περισσότερο υποσχόμενη για διεθνείς διακρίσεις αθλήτρια της διοργάνωσης και της απένειμε υποτροφία που συνοδεύτηκε με ανοιχτή πρόσκληση για το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ομοσπονδίας που βραβεύεται ο ίδιος αθλητής-τρια δεύτερη φορά, καθώς παρόμοια διάκριση είχε κερδίσει η Μαρία Τσάκωνα και το 2010. Να σημειωθεί επίσης ότι τους τελευταίους μήνες η Μαρία Τσάκωνα με την βοήθεια και συμπαράσταση των Ομοσπονδιακών προπονητών της Ιωάννη Μαχιλη και Ιωάννη Καλαϊτζογλίδη αν και είναι μόλις 15 χρονών κατέρριψε έξι πανελλήνια ρεκόρ στην κατηγορία των γυναικών και κατέκτησε τρεις πανελλήνιες νίκες.
Αρωγός στον δύσκολο αγώνα της 15χρονης πρωταθλήτριας όλα αυτά τα χρόνια ο δήμος και ο ίδιος ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ενώ τις προσπάθειες της στηρίζει και o υπεύθυνος λειτουργίας του δημοτικού κολυμβητηρίου Πανοράματος, παγκόσμιος τριαθλητής μας  Χρήστος Γαρεφης.
«Νιώσαμε συγκίνηση και υπερηφάνεια για το αγαπημένο μας παιδί, την πρωταθλήτρια μας. Με το πνεύμα της άμιλλας και αγωνιστικότητας, αλλά κυρίως με το απαράμιλλο ψυχικό σθένος που διαθέτει η  Μαρία πέτυχε για άλλη μια φορά έναν λαμπρό άθλο, εντυπωσιάζοντας την διεθνή αθλητική κοινότητα και την παγκόσμια ομοσπονδία» σημείωσε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και πρόσθεσε:
«Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και με τις δυσκολίες που βιώνουμε όλοι οι Έλληνες οι μεγάλες επιτυχίες της Μαρίας μας δίνουν ανάσες εθνικής ανάτασης και αυτοπεποίθησης. Το πιο σημαντικό είναι ότι αποτελούν λαμπρό παράδειγμα, ότι μας δείχνουν τον δρόμο της προσπάθειας και της συνέπειας, τον δρόμο που οφείλουμε να ακολουθήσουμε τόσο οι νέοι άνθρωποι, όσο και οι μεγαλύτεροι για να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !