2 Ιουνίου 2015

Έκλεισαν τα ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε σήμερα νωρίς το απόγευμα η είδηση για την αναστολή της έκδοσης των ΣΠΟΡ του Βορρά, που δεν θα βγαίνουν πλέον στο περίπτερο…
Ήταν μια είδηση σοκ για τον τύπο της Θεσσαλονίκης, καθώς πρόκειται για μια εφημερίδα με παρουσία τεσσάρων δεκαετιών στα περίπτερα, με βαρύ όνομα και ιστορία.

Η εκπρόσωπος του εκδότη, Γιάννη Ρήγα (ελληνοαμερικάνος, ζει στο εξωτερικό, δεν τον έχουν δει ΠΟΤΕ οι εργαζόμενοι), Ευριδίκη Σουλοπούλου – Κάλφα , δεν είχε κανένα πρόβλημα να βάλει λουκέτο στην εφημερίδα, η οποία τα τελευταία χρόνια βγαίνει χάρη στην υπομονή και τον κόπο των εργαζομένων.
Η αγωνία των 14 δημοσιογράφων, των 4 τεχνικών και των οικογένειών τους (κάποιοι άλλοι έφυγαν με εθελούσια αποχώρηση πριν από λίγους μήνες) είναι μεγάλη, όχι μόνο για το μέλλον τους και την ανεργία, αλλά και για το αν θα εισπράξουν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους, καθώς στο συγκεκριμένο συγκρότημα, δεν υπάρχει καλή φήμη.
Άλλωστε, η ιδιοκτησία των εφημερίδων “Μακεδονία” και “Θεσσαλονίκη”, που είναι η ίδια με τα “ΣΠΟΡ του Βορρά” εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τους εργαζόμενους, που έφυγαν με εθελούσια πριν από χρόνια και αποφεύγει ακόμη και σήμερα να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα τους, προσπαθώντας προφανώς να τους… κουράσει και να τα παρατήσουν.
Κι όλα αυτά, ενώ η εταιρία έχει υπαχθεί σχετικά πρόσφατα σε πρόγραμμα, λαμβάνοντας ποσό άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ για να… εξυγιανθεί.
Οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί των ΣΠΟΡ του Βορρά, που μένουν ξαφνικά χωρίς δουλειά, αγωνιούν για να αν η εφημερίδα θα κλείσει κανονικά ή θα περάσουν σε μια φάση ταλαιπωρίας, όπως έχει συμβεί με άλλα ΜΜΕ, και θα χάσουν τις αποζημιώσεις, αλλά και τα δεδουλευμένα τους, που σε κάποιες περιπτώσεις είναι χρήματα 8 μηνών!!!
Η κυρία Ευριδίκη Σουλοπούλου – Κάλφα, που είναι εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη και διοικεί τις εφημερίδες, είναι δικηγόρος, που ηγείται του δικηγορικού γραφείου , “Total Legal Solutions”, που έχει την έδρα της στην Θεσσαλονίκη “και συγκαταλέγεται στα ισχυρά και διαρκώς αναπτυσσόμενα δικηγορικά γραφεία της πόλης. Τα γραφεία της εκτείνονται σε έναν μοντέρνο χώρο 250 τ.μ. στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πολύ κοντά στο λιμάνι της πόλης και το Δικαστικό Μέγαρο”.
Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του γραφείου, η κυρία Ευριδίκη Σουλοπούλου – Κάλφα ειδικεύεται σε “θέματα αναδιοργάνωσης προβληματικών επιχειρήσεων”.
Η εκπρόσωπος του εκδότη συμμετέχει στην κοινωνική ζωή της πόλης, βουλευτές και υπουργοί φωτογραφίζονται ευχαρίστως μαζί της, ενώ ως εκπρόσωπος της εφημερίδας “Μακεδονία” διοργάνωσε πριν λίγα χρόνια ημερίδα με θέμα “Η Θεσσαλονίκη βρίσκει την ταυτότητά της”, με την υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς, και την συμμετοχή στελεχών της τότε κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.
Μάλιστα, στην ημερίδα είχε διαβαστεί μήνυμα του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ παρόντα ήταν αρκετά στελέχη εκείνης της κυβέρνησης, υπουργοί και βουλευτές.
Εξαιρετικές σχέσεις, διατηρούσε η εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη των εφημερίδων και με στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ.
Εκτός της δικηγορίας και της ενασχόλησής της με τον Τύπο της πόλης, η κυρία Ευριδίκη Σουλοπούλου – Κάλφα έχει διατελέσει και αναπληρωματικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, από τις 10 Απριλίου 2009 (επί κυβέρνησης Καραμανλή) μέχρι την 1 Νοεμβρίου 2010.
Δυστυχώς για την ίδια, έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομά της με την συρρίκνωση και εξαφάνιση των ιστορικότερων εφημερίδων της πόλης της Θεσσαλονίκης.

thessports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !