10 Μαΐου 2015

Σύνδεση Πάρου, με Ικαρία, Φούρνους και Σάμο

Στις 22/4/2015, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, παρουσία των αρχών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με θέμα την ακτοπλοϊκή σύνδεση με νησιά των Κυκλάδων, αλλά και τη σύνδεση από Πειραιά για Β. Αιγαίο και Μακεδονία.

Τα νέα δρομολόγια θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου και θα διαρκέσουν έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2015.
Σε ό,τι αφορά τα δρομολόγια που θα εξυπηρετούν την Πάρο, αυτά θα πραγματοποιούνται με το Ε/Γ-Ο/Γ «Νήσος Μύκονος», που θα εκτελεί τη σύνδεση: Πειραιάς, Πάρος, Νάξος, Ικαρία, Φούρνοι, Σάμος. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα νέο πλέγμα δρομολογίων με νέες μοναδικές δυνατότητες συνδυασμού προορισμών που θα τονώσουν το τουριστικό ενδιαφέρον και την κίνηση των επιβατών, δημιουργώντας επιπλέον προοπτικές ανάπτυξης για τις τοπικές οικονομίες.
Το δρομολόγιο από Πάρο θα είναι καθημερινά προς Β. Αιγαίο, με ώρα αναχώρησης στις 12:15 το μεσημέρι και θα διαρκεί για Νάξο, 50 λεπτά της ώρας, για Εύδηλο Ικαρίας, τρεις ώρες και 20 λεπτά, για Φούρνους, 4,5 ώρες και για Καρλόβασι Σάμου, 5,5 ώρες. Τα δρομολόγια από Πάρο προς Νάξο και Εύδηλο, θα είναι σε καθημερινή βάση, προς Φούρνους, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη και για Καρλόβασι, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.
Τέλος, το πλοίο «Νήσος Μύκονος», που θα εκτελεί τα δρομολόγια προς Β. Αιγαίο, είναι σύγχρονο (κατασκευής 2005) και έχει ναυπηγηθεί στη χώρα μας. Έχει μήκος 141 μέτρα και πλάτος 21 μέτρα. Αναπτύσσει ταχύτητα έως 28 κόμβους και μπορεί να υποδεχθεί 1915 επιβάτες, 418 οχήματα, ενώ έχει και 104 κλίνες.

fileleutheros.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !