10 Μαΐου 2015

Μοναδικές μουσικές στιγμές στα Εόρτια Μουσικών Σχολείων Κεντρικής Μακεδονίας



Ξεχωριστές μουσικές στιγμές χάρισαν τα Μουσικά Σχολεία Κατερίνης, Θεσσαλονίκης, Σερρών και Βέροιας που συναντήθηκαν στην αίθουσα του 2ου-5ου Γ.Ε.Λ. Κατερίνης την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στα πλαίσια του θεσμού των Εορτίων των Μουσικών Σχολείων Κεντρικής Μακεδονίας.

Με το νέο αυτό θεσμό που εορτάζεται για δεύτερη χρονιά, δίνεται η ευκαιρία να αναδειχθεί το ανεκτίμητο παιδαγωγικό και καλλιτεχνικό έργο που προσφέρουν τα μουσικά σχολεία στην παιδεία του τόπου και στην ελληνική κοινωνία.
Τα Εόρτια συνδιοργανώθηκαν από το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Παρουσιάσεις από τα τέσσερα μουσικά σχολεία
Η εκδήλωση περιελάμβανε ημίωρο μουσικό πρόγραμμα από τα μουσικά σύνολα κάθε σχολείου. Συγκεκριμένα συμμετείχαν:
  • από το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης η χορωδία ευρωπαϊκής μουσικής, το σύνολο εγχόρδων και το σύνολο παραδοσιακής μουσικής
  • από το Μουσικό Σχολείο Βέροιας η ορχήστρα και χορωδία ευρωπαϊκής μουσικής και το σύνολο παραδοσιακής μουσικής
  • από το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης το σύνολο baroque και αναγεννησιακής μουσικής και η ορχήστρα ευρωπαϊκής μουσικής
  • από το Μουσικό Σχολείο Σερρών το σύνολο κρουστών

Ξεχωριστή στιγμή η εκτέλεση μουσικού έργου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Βλαδίμηρου Συμεωνίδη
  Μοναδική εμπειρία αποτέλεσε για όλους, μαθητές και καθηγητές, η ανοιχτή πρόβα και εκτέλεση του μουσικού έργου Sinfonia from Lo Fratte ’nnamurato του G.B.Pergolesi υπό τη διεύθυνση  του συντοπίτη μας διευθυντή ορχήστρας κ. Βλαδίμηρου Συμεωνίδη στην οποία συμμετείχαν μαθητές των τεσσάρων μουσικών σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !