3 Απριλίου 2015

Σε νέα μοντέλα Εκπαίδευσης, εξασκούνται οι φοιτητές του Mediterranean College

 Το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν οι φοιτήτριες των προγραμμάτων Higher National Diploma in Special Education Needs και Professional Diploma in Speech Therapy, της Σχολής Εκπαίδευσης του Mediterranean College Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο τουEmployability Week.

Η επίσκεψη έλαβε χώρα τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, όπου οι φοιτητές παρακολούθησαν το πρόγραμμα «τα παιχνίδια ζωντανεύουν». Μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση,  είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέα μοντέλα εκπαίδευσης παιδιών με τυπική ανάπτυξη αλλά και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο  το παιχνίδι.  Το εν λόγω πρόγραμμα εκπαίδευσης, φέρνει τα παιδιά σε επαφή με διαφορετικά υλικά κατασκευής παιχνιδιών, παρέχει γνώσεις, προάγει τη μουσικοκινητική αγωγή, ενεργοποιεί τις οπτικοχωρικές δεξιότητες και τις γνωστικές λειτουργίες των παιδιών, τα εμπλέκει σε δραστηριότητες αναβίωσης παλιών ομαδικών παιχνιδιών, προωθεί τη συνεργασία και τους διδάσκει κατασκευές και χειροτεχνίες. Οι φοιτητές μέσω του προγράμματος αυτού, πήραν πολύτιμες γνώσεις σχετικά με τη χρήση του παιχνιδιού ως μέσου διδασκαλίας.

Το Mediterranean College, με συνέπεια και προσήλωση στο έργο που έχει αναλάβει απέναντι στους φοιτητές του, διοργανώνει εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές επισκέψεις, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και κατάρτισης στο αντικείμενο που έχουν επιλέξει και την παροχή πραγματικών εμπειριών, για την μετέπειτα επαγγελματική σταδιοδρομία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !