28 Απριλίου 2015

Παρουσίαση του εργαστηρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΤΕΙ Κατερίνης

Ξεκίνησε από σήμερα Δευτέρα 27  και θα συνεχιστεί έως 30 Απριλίου 2015 η « Εβδομάδα  Επιστήμης και Τεχνολογίας» που διοργανώνεται από το Τμήμα ΤΕΙ  Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού της Κατερίνης,  με σκοπό την εξοικείωση και  ενδυνάμωση του ενδιαφέροντος των  μαθητών και μαθητριών για την  Επιστήμη και την Τεχνολογία.

Στη διάρκεια της Εβδομάδας Τεχνολογίας θα λειτουργήσει στη βιβλιοθήκη του Τμήματος  Βιωματικό Εργαστήριο όπου θα παρουσιαστούν κλασσικά πειράματα και διατάξεις που ιστορικά σηματοδότησαν την Ιστορία της Τεχνολογίας και της Επιστήμης ενώ παράλληλα θα γίνεται ιστορική  αναφορά σε μεγάλους Ερευνητές και Επιστήμονες που συνέβαλαν στην Τεχνολογική Επανάσταση.
Το εργαστήριο λειτουργεί τις πρωινές ώρες για τους μαθητές και μαθήτριες των σχολείων, που έχουν δηλώσει συμμετοχή και το απόγευμα από τις 19.00-21.00  για το κοινό και όσους ενδιαφέρονται ελεύθερα να το παρακολουθήσουν.
Υπεύθυνος της οργάνωσης, υλοποίησης και λειτουργίας του εργαστηρίου είναι ο Φυσικός κ Χρήστος Πετούσης καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του 6ου Γυμνασίου Κατερίνης.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί και  Βραδυά Αστρονομίας  την Τρίτη 28-4-2015 στις 21.00 στην αυλή του ΤΕΙ και στην οποία οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν ουράνια σώματα με τη βοήθεια απλών τηλεσκοπίων, ενώ παράλληλα θα γίνει  σχετική ομιλία και  παρουσίαση διαφανειών.
Πληροφορίες τηλ 23510 20940 στη γραμματεία του Τμήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !