20 Απριλίου 2015

Αρχή στο πλατανόδασος για την Εθελοντική Ομάδα Σταυρού Θεσσαλονίκης


Η πρώτη δράση της νεοσύστατης Εθελοντικής Ομάδας Σταυρού που είχε επίκεντρο το περιβάλλον και ειδικά το μοναδικό πλατανόδασος του Σταυρού, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς συμμετείχαν δεκάδες γυναίκες και άνδρες εθελοντές, κάθε ηλικίας.

Την Κυριακή 19 Απριλίου 2015 τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Σταυρού, βρέθηκαν στην άκρη του Σταυρού εκεί όπου βρίσκεται το πλατανόδασος, ένα σπάνιο στο είδος του δάσος από πλατάνια, που φθάνει σχεδόν δίπλα στην άμμο, από τα ελάχιστα μέσα σε οικιστικό περιβάλλον.
Με τη συνδρομή των υπηρεσιών του δήμου Βόλβης και της Δημοτικής Κοινότητας Σταυρού, οι δεκάδες εθελοντές φύτεψαν είκοσι πλατάνια και περιποιήθηκαν τα ήδη υπάρχοντα, καθαρίζοντας τον περιβάλλοντα χώρο. Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι – πολλές οικογένειες σε πλήρη… σύνθεση - έβαψαν και επισκεύασαν την περίφραξη, τις τουαλέτες και το προστατευτικό τοιχάκι της παραλίας.

Οι εργασίες πρόκειται να συνεχιστούν και το πρωί της Κυριακής 3 Μαΐου 2015.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, συγχαίρει τους εθελοντές για την πρώτη τους δράση επισημαίνοντας: «πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία, καθώς η μακροχρόνια εθελοντική παράδοση των κατοίκων του Σταυρού και του δήμου Βόλβης, έχει πλέον οργανωμένη μορφή. Ελπίζω ότι το παράδειγμα αυτό, να πλαισιωθεί και από άλλους συμπολίτες μας και να βρει μιμητές και σε άλλες περιοχές του δήμου μας. Διαβεβαιώνω ότι υπηρεσίες και οι υπάλληλοι του δήμου Βόλβης, θα είναι ενεργοί συμπαραστάτες σε κάθε εθελοντική δράση, όπου κι αν γίνει».

Η επόμενη δράση της Εθελοντικής Ομάδας Σταυρού συνδέεται με τον 1ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος Σταυρού «Σουγλιάνι Trail» που οργανώνει ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος Σταυρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !