9 Απριλίου 2015

Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 τα Γιάννενα



Στην κούρσα της διεκδίκησης για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, μπαίνουν επισήμως τα Γιάννινα, μετά την σχετική απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Από τη συζήτηση που έγινε προέκυψε πως ο γενικός συντονισμός για τη διεκδίκηση θα γίνει από το Πνευματικό Κέντρο, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως δεν έγινε καμία συγκεκριμένη πρόταση για στελέχωση επιτροπής διεκδίκησης, όπως και για τον προϋπολογισμό του εγχειρήματος.

Ο χρόνος που απομένει για το Δήμο Ιωαννιτών είναι περιορισμένος καθώς μέχρι τον Οκτώβριο θα πρέπει να έχουν κατατεθεί οι πλήρεις φάκελοι των πόλεων... Ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να πτοεί κανέναν καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε ο δήμαρχος κλείνοντας τη συνεδρίαση «όλο το κόλπο είναι τώρα.. Από τώρα μέχρι τον Οκτώβριο»!

Στη συνεδρίαση περίσσεψαν οι αναφορές στην ιστορία, στην παράδοση, στους μεγάλους ευεργέτες ακόμη και στο φυσικό περιβάλλον που μπορούν να αποτελέσουν στρατηγικά πλεονεκτήματα των Ιωαννίνων.. Όσο για το βασικό ζητούμενο μιας τέτοιας διεκδίκησης αυτό περιγράφηκε λιγότερο και πιο αόριστα με φράσεις ότι «Γιάννινα δεν θα πρέπει να είναι μια φοβική πόλη» ή ότι «επιζητούμε μια ανοιχτή, Ευρωπαϊκή πόλη».

Η ουσία είναι ότι από το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης τα Γιάννινα έχουν μπει στην κούρσα της διεκδίκησης. Και καλούνται αφενός μεν να καλύψουν την διαφορά που τα χωρίζει από άλλες πόλεις που ήδη έχουν κάνει σημαντικά βήματα και συνάμα να συστρατεύσουν δυνάμεις που θα στηρίξουν το εγχείρημα.

epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !