9 Μαρτίου 2015

Στη Λάρισα ο σκηνοθέτης Δήμος Αβδελιώδης

Ο σκηνοθέτης Δήμος Αβδελιώδης, προσκεκλημένος από την Αντιδημαρχία Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων και με τη συνεργασία της Ε.Λ.Μ.Ε. καθώς και την Ένωση Φιλολόγων Λάρισας, θα βρίσκεται στη πόλη μας από τις 16 έως τις 21 Μαρτίου, ημέρες κατά τις
οποίες θα πραγματοποιήσει Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, ενώ παράλληλα προγραμματίζονται παραστάσεις με ‘ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΜΟΥ’ για τα σχολεία και για το κοινό, καθώς και προβολές ταινιών του.
        
Το πρόγραμμα αναλυτικά έχει ως εξής:

Α.   ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:   «O έλεγχος και  ο  τρόπος  εκφοράς του λόγου  ως  ρυθμιστής  της σημασίας  του νοήματος»
Θα παρουσιαστεί στους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων η μέθοδος του σκηνοθέτη, για τον τρόπο της εκφοράς του λόγου και την ιδιαίτερη σημασία στη πειστική μεταβίβαση του νοήματος, που καλλιεργεί αμφίδρομα το σεβασμό και την εκτίμηση. Οι συμμετέχοντες μπορούν να προσκομίσουν κείμενο της επιλογής τους από τη διδακτέα ύλη, είτε ποίημα είτε διήγημα,  και με την καθοδήγηση του Δ. Αβδελιώδη να το προσεγγίσουν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.  Είσοδος ελεύθερη.

Δευτέρα 16 Μαρτίου, 18:00 - 21:00,  ΧώροςΑμφιθέατρο 4ου Δημοτικού Σχολείου  Λάρισας
(Ανθ. Γαζή και Κουμουνδούρου 17-19)
Τρίτη 17 Μαρτίου, 18:00 - 21:00,  Χώρος: Αμφιθέατρο 4ου Δημοτικού Σχολείου  Λάρισας
(Ανθ. Γαζή και Κουμουνδούρου 17-19)

Β. ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ  Γεωργίου Βιζυηνού «Το Αμάρτημα της Μητρός μου» Το «Αμάρτημα της Μητρός μου» του Γεώργιου Βιζυηνού αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα διηγήματα της ελληνικής πεζογραφίας κι ένα σπάνιο κείμενο για την παγκόσμια λογοτεχνία. Η παράσταση γνώρισε εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία σ’ όλη την Ελλάδα, ξεκινώντας το 2013 σαν παραγωγή του «ΔΗΠΕΘΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» με περιοδεία ανά την Ελλάδα με κατοπινούς σταθμούς, το 2013 και 2014 στο «ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ» και στο Θέατρο «ΘΗΣΕΙΟΝ».

Οι παραστάσεις προγραμματίζονται στο ¨Χατζηγιάννειο¨ Πνευματικό κέντρο, με τοέργο του Γεωργίου Βιζυηνού «Το Αμάρτημα της Μητρός μου» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη με τους ηθοποιούς Θεμιστοκλή Καρποδίνη και Αγάπη Μανουρά,  διάρκειας 58’ και θα πραγματοποιούνται με την παρουσία και εισήγηση του κ. Αβδελιώδη, ο οποίος προτείνει με τις παραστάσεις του ένα νέο, διαφορετικό τρόπο θεάτρου, που στηρίζεται στη διαύγεια και τη σαφήνεια του νοήματος. Έτσι η παρακολούθηση της παράστασης γίνεται μια βιωματική εμπειρία, όπου γίνεται πράξη η ευεργετική επίδραση του λόγου στους θεατές, ανεξαρτήτως ηλικίας ή παιδείας. Οι παραστάσεις αυτές προτείνονται  - και από τους ειδικούς του θεάτρου αλλά και από τους εκπαιδευτικούς που τις έχουν παρακολουθήσει - ως υποδειγματικές και ιδεώδεις για τους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, κυρίως για τη συγκέντρωση που προκαλούν στις εικόνες και τις ιδέες του κειμένου, ακόμα και αν είναι στην καθαρεύουσα.
Κάθε μέρα  από Δευτέρα 16 Μαρτίου έως και Παρασκευή 20 Μαρτίου

Το κόστος συμμετοχής για κάθε μαθητή - τρια, είναι 5 ευρώ.
Δηλώσεις συμμετοχής των σχολείων  στο τηλ. 6932411900, 6948050808κ. Φιλομήλα Μπόλια, emailfilomilampolia@gmail.com .                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !