15 Φεβρουαρίου 2015

Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού στην Κοπεγχάγη

Στην δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία της Δανίας μία φωτογραφία του δράστη που εισέβαλε πυροβολώντας το απόγευμα του Σαββάτου σε κτίριο της Κοπεγχάγης όπου γινόταν εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στον ισλαμισμό και την ελευθερία της έκφρασης, με τραγικό απολογισμό έναν νεκρό.

Οι αστυνομικές αρχές της Δανίας αναφέρουν πως έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη, την στιγμή που οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως έδρασε μόνος του και όχι με συνεργό, όπως είχε αναφερθεί αρχικά.

Η φωτογραφία του είναι τραβηγμένη από κάμερα κλειστού κυκλώματος, ενώ το σκούρο αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε έχει ήδη εντοπιστεί, ωστόσο ο δράστης το είχε ήδη εγκαταλείψει.

Ελήφθη αργά το απόγευμα, λίγο πριν πέσει η νύκτα, λίγο αφού ο δράστης εγκατέλειψε το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε. Φαίνεται ότι βρίσκεται σε πάρκινγκ.

Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι αναζητεί έναν "άνδρα, 25 έως 30 ετών, ύψους περί το 1,85, αθλητικό, με αραβικά χαρακτηριστικά, ίσια μαλιά, οπλισμένο με μαύρο υποπολυβόλο.

Ενας άνδρας, άγνωστης ταυτότητας, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ενώ τρεις αστυνομικοί της δύναμης που ήταν επιφορτισμένη με την ασφάλεια της εκδήλωσης, τραυματίσθηκαν.

Στην εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στον ισλαμισμό και την ελευθερία της έκφρασης συμμετείχε ο σουηδός καλλιτέχνης Λαρς Βιλκς, γνωστός για σειρά σκίτσων του Μωάμεθ που φιλοτέχνησε το 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !