11 Φεβρουαρίου 2015

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Νεάπολη Κοζάνης

Άρχισαν ήδη οι ετοιμασίες για τις φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις.
Η αφετηρία της αποκριάς είναι η τσικνοπέμπτη εμείς όλοι μαζί θα τσικνίσουμε μετά μουσικής στον υπαίθριο χώρο δίπλα από την ταβέρνα του Θάνου και απέναντι από το καφενείο του Τσοπανόπουλου ώρα έναρξης 15:30.

Ο σύλλογος μας φέτος επέλεξε έναν ιδιαίτερο τρόπο να τονώσει το έθιμο της αποκριάς και διοργανώνει στις 14/02 ήμερα Σάββατο και ώρα έναρξης 18:00 εκδήλωση που σαν θέμα έχει το δρώμενο του Γενίτσαρου και της Μπούλας το ιδιαίτερο αυτό έθιμο της αποκριάς, που δίνει έντονο παραδοσιακό χρώμα στο καρναβάλι της Νάουσας, χρονολογείται στον 18ο αιώνα, την εκδήλωση αυτή θα παρουσιάσει το χορευτικό του Πνευματικού - πολιτιστικού κέντρου Κύμινων Δ. Δέλτα, την εκδήλωση επίσης θα πλαισιώνουν και χορευτικά συγκροτήματα από άλλους συλλόγους όπως ο Φιλαθλητικός ορειβατικός σύλλογος Εράτυρας ” Η Σέλτσα “, ο χορευτικός όμιλος Καλαμαριάς “Βορεάδες” , ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βοϊωτών Κοζάνης , ο Αθλητικός σύλλογος “Η Ολυμπιακή φλόγα” Νεάπολης, αφετηρία είναι η Ένωση (ΕΑΣ) Βοΐου και σίγουρα πρέπει όλοι μας να είμαστε εκεί .
Η συμμετοχή μας κρίνεται απαραίτητη και στην παρέλαση που θα διεξαχθεί την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου το μεσημεράκι στις 16:00 στον κεντρικό δρόμο και στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου.
Αν θέλετε να πάρετε μέρος ως απλοί καρναβαλιστές, μέλη πληρωμάτων ή να φτιάξετε το δικό σας θέμα (group), σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά. Για δηλώσεις συμμετοχής στο Τηλ. – 2468350204 – 6975522519 στο γραφείο του Δήμου δημοτικής ενότητας Νεάπολης.
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας να στηρίξουν με την συμμετοχή τους την προσπάθεια που καταβάλλουμε για την αναβίωση των εθίμων του τόπου μας .

Με τιμή
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Εξωραϊστικού Λαογραφικού και Μικρασιατών Σύλλογου Νεάπολης Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !