26 Ιανουαρίου 2015

Έπεσε ελληνικό F-16 σε πίστα αεροδρομίου στην Ισπανία

Κατέπεσε, πριν από λίγη ώρα, μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, που συμμετείχε σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση επί ισπανικού εδάφους.

Το περιστατικό σημειώθηκε περί τις 16:40 (ώρα Ελλάδος). Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais, οι τραυματίες είναι τέσσερις, εκτίμηση που δυστυχώς επιδεινώθηκε πριν από λίγο ανεβάζοντας τον αριθμό των τραυματιών σε 10, ενώ κυκλοφορούν και ανεπιβεβαίωτες πίες για νεκρούς. Η εφημερίδα επικαλείται αυτόπτες μάρτυες και το υπουργείο Άμυνας της Ισπανίας.

Η άσκηση διεξαγόταν στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας και το αεροσκάφος κατέπεσε κατά τη διοδικασία της απογείωσης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Άγνωστή, προς το παρόν, είναι η τύχη των δύο πιλότων του ελληνικού F-16. Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το αεροσκάφος, όπως φαίνεται από φωτογραφίες που δημοσιεύουν η El Pais και η El Mundo, συνετρίβη μέσα στην πίστα του αεροδρομίου.

Σε σχετική ενημέρωση από την Πολεμική Αεροπορία αναφέρεται: «ΔIΘEΣIO AΦOΣ F-16 THΣ ΠA ΠOY ΣYMMETEIXE ΣTHN AΣKHΣH TLP KATEΠEΣE ENTOΣ ΠIΣTAΣ TOY AEPOΔPOMIOY TOY ALBACETE, ΩPA EΛΛAΔAΣ 16:40 KATA TH ΦAΣH THΣ AΠOΓEIΩΣHΣ. ΠEPIΣΣOTEPA ME NEOTEPH ANAKOINΩΣH».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !