30 Ιανουαρίου 2015

Λαμπρός ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στην Λάρισα

Πανηγυρικά και με την συμμετοχή πολλών παιδιών, των διδασκάλων τους καθώς και των Προϊσταμένων της εκπαιδεύσεως εορτάστηκε στην Λάρισα, την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015, η μνήμη των τριών μεγίστων φωστήρων της τρισηλίου Θεότητος και προστατών της παιδείας, αγίων
τριών Ιεραρχών, Βασιλείου, του Μεγάλου, Γρηγορίου, του Θεολόγου και Ιωάννου, του Χρυσοστόμου, στον κατάμεστο από παιδιά, εκπαιδευτικούς, τοπικούς άρχοντες και πιστούς χριστιανούς, Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου.
Στην Αρχιερατική θεία λειτουργία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, ο οποίος κάλεσε τα παιδιά, να μιμηθούν τους διδασκάλους τους και να εντρυφήσουν στην πίστη και την σοφία των τιμωμένων αγίων τριών Ιεραρχών, ώστε να σημειώσουν στην ζωή τους πολλές πνευματικές νίκες και προόδους και να δοξάσουν τον Θεό και την πατρίδα τους!
Τον πανηγυρικό της ημέρας, εξεφώνησε ο Προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων κ. Χρήστος Αγορίτσας, ο οποίος με την θαυμάσια και εμπεριστατωμένη ομιλία του, πάνω στην ζωή, το έργο και την προσφορά των τριών Ιεραρχών, κατασυγκίνησε όλους τους εκκλησιαζομένους.
Πανηγυρικά επίσης και με την συμμετοχή χιλιάδων μαθητών, που συνειδητά εκκλησιάσθηκαν και κοινώνησαν των αχράντων μυστηρίων, εορτάσθηκε η μνήμη των αγίων Ιεραρχών και σε όλους τους Ιερούς Ναούς της τοπικής Εκκλησίας, όπου ακούσθηκαν πολύ σπουδαίοι πνευματικοί λόγοι από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας.
Αργὀτερα ο Μητροπολίτης κ.Ιγνάτιος, προσκληθείς υπό των φορέων της εκπαιδεύσεως τέλεσε τον αγιασμό στο κτίριο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, παρουσία του Διευθυντού κ. Αθανασίου Μαργαριτόπουλου, των Συμβούλων και των Προϊσταμένων, καθώς και όλων των εκπαιδευτικών, ευχηθείς καλή δύναμη στο σπουδαίο και δύσκολο έργο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !