4 Ιανουαρίου 2015

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγεί σε χρεοκοπία



Την προεκλογική του εκστρατεία ξεκίνησε επίσημα από την Λάρισα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας αναφορά και στην σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.


"Συμβολικά ξεκινάω απο τη Λάρισα την πορεία της νίκης. Οπως έγινε και στις περιφερειακές εκλογες Μαΐου με Αγοραστό" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ανοίγοντας την πρώτη προεκλογική του ομιλία από την Λάρισα όπου βρίσκεται.

Ο κ. Σαμαράς συνέχισε λέγοντας: "Ο λαός μας ψήφισε το 2012, ελάχιστοι πίστευαν ότι θα τα καταφέρναμε. Η Ελλάδα μπήκε στην ανάκαμψη, έπιασε στόχους και ήταν έτοιμη να βγει από την εποχή του μνημονίου. Μια μειοψηφία βουλευτών, στην οποία πρωτοστάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη Χρυσή Αυγή, σέρνουν τώρα τη χώρα σε εκλογές. Γιατι βιάστηκαν; Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται οτι βγαίνουμε από τα μνημόνια του αναγκαστικού δανεισμού".

Παράλληλα, επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι "φοβούνται να μείνουνε στο δρόμο της σταθερότητας στο δρόμο της ανάπτυξης. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ μας πηγαίνει για αυτό το λόγο σε εκλογές, εμείς του λέμε πως μαζί με το λαό θα τις κερδίσουμε. Ήταν το λάθος τους γιατι ο κόσμος καταλαβαίνει και θα τους τιμωρήσει που τον έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Αυτό το δείχνει και η αντίδραση των αγορών. Σε άλλες χώρες αυτό δεν συμβαίνει".

Η ανησυχία των αγορών

Ακόμη, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως το κλίμα αβεβαιότητας ανησυχεί τις αγορές: "Εδώ υπήρχε αισιοδοξία, βεβαιότητα οτι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και εκείνα που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν στη χρεοκοπία και οδηγούν στις αναταράξεις των αγορών. Τους τα λένε όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες".

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι "όταν λες δεν θα πληρώσεις τόκους, αυτό ειναι χρεοκοπία, οι θεσμικές αποφάσεις των συνεδρίων τους τα λένε, και όταν προσπαθούν να τα γυρίσουν βγαίνουν τα στελέχη τους και τους φέρνουν στην τάξη. Είπαν για εσωτερικό δανεισμό. Εγώ δεν εχω ανάγκη να κινδυνολογήσω οι ίδιοι τα λένε. Εμείς την αλήθεια λέμε, αλήθεια και ευθύνη".

Επεσήμανε ακόμη τον κίνδυνο, λέγοντας πως "δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι μας οδηγούν σε σύγκρουση με όλους τους εταίρους ταυτόχρονα, βάζουν την Ελλάδα στην απομόνωση μέσα στην Ευρώπη και μας βγάζουν εκτός Ευρώπης".

Η σύγκρουση με την Ευρώπη

Ο πρωθυπουργός, από την πρωτεύουσα του Θεσσαλικού κάμπου υπερθεμάτισε για τους κινδύνους που εγκυμονεί η επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις σχέσεις με την Ευρωπη τονίζοντας ότι: "Ποιος ειναι ο πρώτος άμεσος κίνδυνος αν συγκρουστούμε με την Ευρώπη; Θα χαθούν χρήματα, ΚΑΠ που παίρνει ο Έλληνας αγρότης. Πως θα πληρώνουν επιδοτήσεις αν εμείς δεν πληρώνουμε τόκους; Θα κινδυνέψουν χρήματα από νέο ΕΣΠΑ. Αγροτικές επιδοτήσεις και ΕΣΠΑ φθάνουν 43,5 δις την επταετία, 6 δις το χρόνο, θα κινδυνέυσει και η ενίσχυση ρευστότητας που δίνει η ΕΚΤ, 15 δις θα λείψουν άμεσα. Και θα χάσουμε πρόσθετη ένεση ρευστότητας, γιατί όπως έχουν προειδοποιήσει, οποίος δεν τηρήσει τους όρους, δε θα παίρνει ενίσχυση...
Οδηγούν τη χώρα σε πιστωτική ασφυξία. Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να την πω στους Έλληνες".

"Σε χρεοκοπία και πιστωτική ασφυξία οδηγούν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, επενδύσεις θα χαθούν αν δινόταν η ευκαιρία στον κάθε ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει την πολιτική του"

Επίσης, περιέγραψε όσα πέτυχε η κυβέρνησή του λέγοντας ότι "αυτά που πετύχαμε σε 2,5 χρόνια θα τα καταστρέψουν σε λίγες ημέρες για αυτό και ο κόσμος συσπειρώνεται γύρω από την αλήθεια και την ευθύνη που είναι η ΝΔ και θα είναι ο νικητής των επόμενων εκλογών".

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην επόμενη μέρα των εκλογών τονίζοντας ότι "Με τη νέα συμφωνία που θα υπογράψουμε από τέλη Ιανουαρίου, θα προχωρήσουμε στον οδικό χάρτη για μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών. Μέχρι τέλη Φεβρουαρίου, μετά απο έξοδο από το μνημόνιο αναγκαστικού δανεισμού, θα ξεκινήσει συμφωνία χρέους, και μείωση συντελεστών μαζί με Συνταγματική Αναθεώρηση".

Εξωτερική πολιτική

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής λέγοντας ότι "Δεν τους ενδιαφέρουν τα γεωστρατηγικά, σου λένε με την ευκολία που ανάβουν το τσιγάρο τους να βγούμε απο το ΝΑΤΟ. Που πήγαμε σε Κύπρο και Αίγυπτο και κάναμε συμφωνίες και συμμαχίες για χιλιάδες νέες θεσεις εργασίας. Μειώνοντας στο ελάχιστο τη γραφειοκρατία.

Επιπλέον υποσχέθηκε οτι "δεν πρόκειται να φορολογηθούν οι επιδοτήσεις των αγροτών", ενώ αναφέρθηκε και στη σύλληψη του Σάββα Ξηρού, τονίζοντας ότι "ασφάλεια για τον πολίτη η σημερινή τελευταία λαμπρή επιτυχία της ΕΛΑΣ, οδήγησε σε σύλληψη του Χριστοδούλου Ξηρού. Άλλοι υπόσχονται να αφοπλίσουν την αστυνομία, υποσχόμαστε άριστη αστυνόμευση, αλλά εμείς επιμένουμε με νόμιμο και ανθρώπινο τρόπο να σταματήσουμε τη λαθρομετανάστευση".

Κλείνοντας την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι "από δω από τη Λάρισα, όλα αυτά που είπαμε, απαιτούν η Ελλάδα να προχωράει σφιχτά δεμένη μαζί με την Ευρώπη, γιατί όλα αυτά θα ματαιωθούν αν η Ελλάδα έρθει σε σύγκρουση με εταίρους, θα χαθούν οι επιδοτήσεις, ΕΣΠΑ, επιχειρήσεις θα χάσουν τη ρευστότητα και χρηματοδότηση, και αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε και δεν θα το επιτρέψουμε.


Πριν απο 2,5 χρόνια είχα στόχο να αποτρέψω την χρεοκοπία... Αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία. Έγιναν και λάθη στην πορεία, αλλά σε μια τέτοια κρίση επόμενο ήταν να υπάρχουν και λάθη. Δεν αναγνωρίζω στον οποιοδήποτε κύριο Τσίπρα να κερδοσκοπεί πάνω στον ελληνικο λαό. Διεκδικώ το δικαίωμα στο λάθος γιατί εργάζομαι, αλλά δεν διεκδικώ δικαίωμα να ταΐζω τον κόσμο με παραμύθια όπως κάνει ο κ. Τσίπρας.

Ανάκτηση εθνικής κυριαρχίας και να μηδενιστεί συνολικά το έλλειμμά μας. Αυτή είναι η ευθύνη του ελληνικού λαού να πει "όχι" στο λαϊκισμό που κόστισε μέχρι σημερα. Σε αυτή την αναμέτρηση θα ζήσετε ιστορική στιγμή που ο λαϊκισμός θα υποστεί την τελική του ήττα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !