13 Δεκεμβρίου 2014

Οι πιο επικίνδυνες πόλεις του κόσμου

Προτού κλείσετε εισιτήρια για το επόμενό σας ταξίδι και παρασυρθείτε από ταξιδιωτικά φυλλάδια και προσφορές, ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω πόλεις. Μπορεί κάθε μεγάλη πόλη να έχει προβλήματα, αλλά οι παρακάτω θεωρούνται λίγο παραπάνω επικίνδυνες και φανταζόμαστε ότι δεν θα θέλετε στο ταξίδι σας να αισθάνεστε ανασφάλεια και φόβο…

Οι παρακάτω πόλεις προκύπτουν σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε από τον ιδιωτικό οργανισμό Citizen Council for Public Safety and Criminal Justice και η κατάταξή τους βασίζεται σε επίσημα στοιχεία για την εγκληματικότητα, τα οποία έχουν δοθεί από τις τοπικές κυβερνήσεις. Πόλεις της Μέσης Ανατολής δεν συμπεριλήφθηκαν στην αναφορά.
San Pedro Sula, Ονδούρα
Για 2η συνεχή χρονιά, η πόλη San Pedro Sula παρουσίασε τον υψηλότερο δείκτη δολοφονιών, ξεπερνώντας το Ciudad Juárez στο Μεξικό. Βρέθηκε στην πρώτη θέση των πιο επικίνδυνων πόλεων με 169 δολοφονίες ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, με μέσο όρο περισσότερους από 3 φόνους την ημέρα.
Ακαπούλκο, Μεξικό

Το Ακαπούλκο ήταν κάποτε ένας πολύ δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός. Σήμερα, όμως, οι πανέμορφες παραλίες του δεν βλέπουν πια πολύ κόσμο, καθώς τα καρτέλ ναρκωτικών δημιουργούν πρόβλημα τόσο εκεί, όσο και σε όλο το Μεξικό. Τα νούμερα των πτωμάτων που βρίσκονται συχνά στην πόλη είναι αρκετά μεγάλα, κάνοντάς την να μην ακούγεται ως ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός πια.
Καράκας, Βενεζουέλα

Η πρωτεύουσα της Βενεζουέλας φαίνεται πως έχει έναν από τους μεγαλύτερους δείκτες δολοφονιών στον κόσμο, με 122 δολοφονίες ανά 100 χιλιάδες κατοίκους. Οι ένοπλες ληστείες, τα καρτέλ ναρκωτικών και οι φασαρίες στους δρόμους είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί, ενώ οι επισκέπτες του Καράκας πρέπει να είναι συνεχώς σε εγρήγορση, σε όποιο μέρος της πόλης κι αν βρίσκονται και να μην κυκλοφορούν ποτέ μόνοι τους.
Torreón, Μεξικό

Παρ’ όλο που το Torreón αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά βιομηχανικά και οικονομικά κέντρα του Μεξικού, είναι ταυτόχρονα και μια από τις πιο επικίνδυνες πόλεις του κόσμου. Μπορεί το οργανωμένο έγκλημα και το εμπόριο ναρκωτικών να μην συναντώνται σε τόσο μεγάλη κλίμακα, οι δολοφονίες, όμως, φτάνουν τις 87 ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, καθιστώντας τη μια όχι και τόσο ασφαλή πόλη.
Maceió, Βραζιλία

Στη Βραζιλία βρίσκονται αρκετές πόλεις που δεν θα τις χαρακτήριζε κανείς ειρηνικές και παραδεισένιες. Το Maceió, πρωτεύουσα της πολιτείας Alagoas παρουσιάζει 135 φόνους ανά 100 χιλιάδες κατοίκους κάθε χρόνο και θεωρείται η πιο επικίνδυνη πόλη της χώρας, ξεπερνώντας ακόμη και το Ρίο Ντε Τζανέιρο.
Cali, Κολομβία

Ο λόγος που πολλές πόλεις της ευρύτερης λίστας βρίσκονται στη Λατινική Αμερική είναι η βία που σχετίζεται με τα καρτέλ ναρκωτικών και το Cali της Κολομβίας δεν αποτελεί εξαίρεση. Η Κολομβία δεν είχε ποτέ ιδιαίτερα καλή φήμη ως τουριστικός προορισμός και οι 80 δολοφονίες ανά 100 χιλιάδες κατοίκους δεν μοιάζει σαν κάτι που θα μπορούσε να μπει στα τουριστικά της φυλλάδια.
Nuevo Laredo, Μεξικό

Παρ’ όλο που τα εγκλήματα στο Nuevo Laredo συμβαίνουν κυρίως τη νύχτα, απαγωγές, κλοπές αυτοκινήτων και ληστείες μπορούν να συμβούν όλες τις ώρες της ημέρας. Από το 2006 περίπου 60 χιλιάδες άτομα έχουν σκοτωθεί σε βία που σχετίζεται με τα ναρκωτικά κι αν ποτέ το επισκεφτείτε, παραμείνετε στις δημοφιλείς περιοχές, χωρίς… νυχτοπερπατήματα.
Barquisimeto, Βενεζουέλα

Με πάνω από 1 εκατομμύριο κατοίκους, το Barquisimeto καταγράφει φόνους καθημερινά, ενώ ταυτόχρονα έχει έναν ιδιαιτέρως υψηλό αριθμό πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Παρ’ όλο που κάποτε αποτελούσε τουριστικό προορισμό, σήμερα η περιοχή είναι τόσο επικίνδυνη, που πολλοί τουρίστες την αποφεύγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !