13 Φεβρουαρίου 2016

Τέσσερα χρόνια Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, και συνεχίζουμε…


Η πιο όμορφη «περιπέτεια» της πόλης μας συμπληρώνει 4 χρόνια δράσης, προσφοράς, αλληλεγγύης, πολιτισμικής δημιουργίας, οικολογικής ευαισθησίας, ανθρωπιάς!
Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας είναι μια κεφάτη παρέα συνειδητοποιημένων πολιτών, που ταρακούνησε τα «λιμνάζοντα νερά» της πόλης μας και αναπτέρωσε το χειμαζόμενο από τη
βαρβαρότητα της κρίσης, ηθικό των συμπολιτών μας, αποφασίζοντας να αναλάβει ενεργό ρόλο στα δρώμενα της πόλης!
Με εμπνευσμένη φαντασία, άρτια οργανωτικότητα, προσεκτικό σχεδιασμό, αλλά και υψηλή ευαισθησία, αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, διάθεση αλληλεγγύης προς τους βαλλόμενους συμπολίτες μας και πολλή, πολλή, μα πάρα πολλή δουλειά, καταφέραμε να καταξιωθούμε στις συνειδήσεις των συμπολιτών μας, διοργανώνοντας πολλές και ποικίλες δράσεις.
Η δράση «Χωρίς Μεσάζοντες», το «Δωρητήριο Τροφίμων», το «Κοινωνικό Φροντιστήριο», η δράση «Σώζω Σπόρους» και η «Τράπεζα Παραδοσιακών Σπόρων», η «Μερίδα Αλληλεγγύης», η «Ανακύκλωση Τηγανέλαιου», η «Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη», η «Συμβουλευτική απόρων σε Νομικά, Λογιστικά, Ψυχολογικά θέματα», η συλλογή ρούχων για τους φυλακισμένους, είναι μόνο μερικές από τις πολλές ακόμα, επίσης σημαντικές δράσεις που αναλάβαμε!
Μαζί με άλλους φορείς συστήσαμε και λειτουργούμε το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε σύμπραξη με το Δήμο Λάρισας αναλάβαμε την αναμόρφωση και την αναβάθμιση του εγκαταλελειμμένου Αισθητικού Άλσους της Λάρισας, σε συνεργασία με άλλους φορείς συνδιοργανώσαμε συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, αθλητικές συναντήσεις για συγκέντρωση τροφίμων, αποστολές βοήθειας σε σεισμόπληκτους και πρόσφυγες…
Στη Στέγη Αλληλεγγύης  διοργανώνουμε εικαστικές εκθέσεις, ποιητικές και λογοτεχνικές βραδιές, μουσικές εκδηλώσεις, σεμινάρια που αφορούν σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα, καλλιτεχνικά εργαστήρια και άλλα πολλά…
Και βέβαια, οι εθελοντές μας είναι πάντα πρόθυμοι να προσφέρουν τη βοήθειά τους όπου τους ζητηθεί, και όπου κρίνουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε!
Τέσσερα χρόνια τόσο έντονης κοινωνικής δράσης δεν στάθηκαν ικανά να μας κουράσουν! Αντιθέτως, μας γέμισαν με περισσότερη αισιοδοξία και δύναμη, που μας την ανανεώνουν οι καινούριοι εθελοντές που ενώνονται συνεχώς στην παρέα μας, αλλά και η αγάπη του κόσμου που αναγνωρίζει και στηρίζει το έργο μας! Σε πείσμα των αντιξοοτήτων και των εμποδίων που συναντάμε στο δρόμο μας, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να διαδώσουμε την ιδέα (αλλά και την πράξη!) του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης σε όλους τους συμπολίτες μας!

Το περασμένο Σάββατο και την περασμένη Τρίτη, κόψαμε τις πρωτοχρονιάτικες πίτες της Στέγης Αλληλεγγύης και του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, αντίστοιχα! Περάσαμε υπέροχα με τη ζωντανή μουσική του συγκροτήματος  «Christos Gortsos & the band», γιατί στους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας η κοινωνική προσφορά συμβαδίζει με το κέφι και την καλή διάθεση!

Σας περιμένουμε κι εσάς να γίνετε συνοδοιπόροι στην όμορφη περιπέτειά μας, μαθαίνοντας περισσότερα για μας στο www.energw.gr και γνωρίζοντάς μας από κοντά στη Στέγη μας (Παναγούλη 37 και Μανδηλαρά, τηλ 6955949465 και 241301197

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !