1 Φεβρουαρίου 2016

Συμβουλές για υγιή μαλλιά!


Τα μαλλιά μας αποτελούν βασικό κομμάτι του οργανισμού μας μέσω του οποίου μπορούμε να προβάλλουμε την προσωπικότητά μας ανάλογα με τον τρόπο που θα επιλέξουμε να τα χτενίσουμε, να ανανεωθούμε ψυχικά αποκτώντας ένα νέο κούρεμα,
καθώς και να παρουσιάσουμε μια πιο υγιή εικόνα στον εαυτό μας αλλά και στους άλλους! Για να γίνει αυτό χρειάζεται να τα φροντίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, ακολουθώντας κάποιες απλές αλλά βασικές συμβουλές. Ας δούμε λοιπόν μερικά απλά αλλά σημαντικά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις προκειμένου να έχεις γερά και υγιή μαλλιά και γιατί όχι μαλλιά που μακαραίνουν εύκολα και πιο γρήγορα!
  1. Τρώμε υγιεινά
Το νούμερο ένα βήμα που μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να επιφέρουμε στον οργανισμό μας ισορροπία. Για τα μαλλιά πιο συγκεκριμένα είναι σημαντικό καθώς σταδιακά θα γίνουν πιο γερά και λαμπερά. Μην ξεχνάς φυσικά και το ζωτικής σημασίας νερό! Πρέπει να πίνουμε τόσο όσο μας συνιστούν οι γιατροί και όχι όποτε το θυμόμαστε...
  1. Ελάττωση του άγχους
Το άγχος εξασθενεί την τρίχα. Οπότε καλύτερα να το μειώσεις! Ποιος χρειάζεται το άγχος ούτως ή άλλως...;
  1. Μην ξεχνάμε τις ιατρικές εξετάσεις
Καλό θα ήταν να κάνεις που και που καμμιά αιματολογική εξέταση και να επισκέπτεσαι τον γιατρό σου για ένα τσεκ απ. Εάν για παράδειγμα υπάρχει περίπτωση να έχεις χαμηλό αιματοκρίτη, μόλις πήρες την απάντησή σου γιατί τα μαλλιά σου είναι αδύναμα ή δε μακραίνουν εύκολα...
  1. Όχι τόσο συχνό λούσιμο
Και με το «όχι τόσο» εννοώ όχι λούσιμο κάθε μέρα-εάν είναι δυνατόν. Το σαμπουάν περιέχει συστατικά τα οποία απομακρύνουν τα μη καθαρά στοιχεία από το μαλλί αλλά μαζί με αυτά μέσω της υπερβολικά συχνής χρήσης απομακρύνουν και τα θρεπτικά φυσικά έλαια και στοιχεία που είναι απαραίτητα για το μαλλί!
  1. Μάσκα
Καλό θα ήταν να εφαρμόζεις μία μάσκα μια φορά την εβδομάδα. Στο εμπόριο υπάρχουν πολλές και οικονομικές. Οι καλύτερες προσωπικά πιστεύω πως είναι οι επαγγελματικές που πωλούνται στα κομμωτήρια, αλλά είναι λιγάκι τσιμπημένες στην τιμή..Σε κάθε περίπτωση μπορείς να βρεις αυτό που σου ταιριάζει.
  1. Conditioner
Εφάρμοσέ το σε κάθε λούσιμο! Ξεκίνα λίγο πιο χαμηλά από τη ρίζα όμως. Αλλιώς θα βαρύνει το μαλλί σου και σύντομα θα χρειάζεται και πάλι λουσιμό.
  1. Προστασία από τη θερμότητα
Πριν στεγνώσεις τα μαλλιά σου με το πιστολάκι και ειδικά εφ’όσον πρόκειται να εφαρμόσεις πάνω του αρκετή θερμότητα (ίσιωμα με το πιστολάκι, χρήση μπουκλιέρας κλπ) πρόσεξε να χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν προστασίας από τη θερμότητα.
  1. Χτένισμα
Πρόσεχε πολύ πως συμπεριφέρεσαι στα μαλλιά σου όταν τα χτενίζεις. Διάλεξε για κάθε μέρα μία βούρτσα ειδική που δεν σπάει την τρίχα. Τελευταία έχουν βγει πολλές τέτοιες στο εμπόριο, δε θα είναι δύσκολο να βρεις. Ιδιάιτερη προσοχή χρειάζεται όταν το μαλλί είναι βρεγμένο. Επειδή τότε είναι πιο αδύναμο, επέλεξε μία χτένα με πλατιά δόντια!
  1. Συχνό κούρεμα
Κάθε 3 μήνες περίπου φρόντιζε να κόβεις τις άκρες των μαλλιών σου ούτως ώστε να δυναμώσουν. Ιδίως αν έχεις στόχο να τα μακρύνεις! Ακούγεται οξύμωρο αλλά κάθε κομμωτής το συνιστά! Κόβουμε τις αδύναμες άκρες που δεν πάνε πουθενά, προκειμένου να μπορέσει το υγιές μαλλί να κατηφορίσει!
    10)Καστορέλαιο
Υπάρχουν πολλά φυσικά έλαια που θα μπορούσες να εφαρμόσεις στα μαλλιά σου αλλά το καστορέλαιο είναι το πιο αποτελεσματικό. 2 φορές την εβδομάδα άπλωσέ το χρησιμοποιώντας μία σύριγγα ή τα δάχτυλά σου στις ρίζες του κεφαλιού σου χωρίζοντας τούφα τούφα το μαλλί, αλλά και στα υπόλοιπα μαλλιά αν νομίζεις πως το χρειάζεσαι. Άπλωσε μια πετσέτα στους ώμους σου γιατί έχει πολύ παχιά σύσταση! Κάνε μασάζ σε όλο το κεφάλι και τύλιξε τα μαλλιά σου με μία μεμβράνη. Περίμενε 1-2 ώρες και λούσου!
    11)Μεταξωτές μαξιλαροθήκες
Χρησιμοποίησε μεταξωτές μαξιλαροθήκες αντί για βαμβακερές, καθώς οι πρώτες φέρονται πολύ πιο όμορφα και ήρεμα στο μαλλί μας.


Φρόντιζε τα μαλλιά σου και κατ’επέκταση τον εαυτό σου. Τα αποτελέσματα θα είναι πάντα εμφανή τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά...!

Της Χαρούλας Παυλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !