25 Ιανουαρίου 2016

Το Πάσχα αναμένεται να παραδοθεί η έξοδος Μακρυγιάλου

Μέχρι το ερχόμενο Πάσχα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή και αποκατάσταση της εξόδου Μακρυγιάλου, η οποία είχε υποστεί καθίζηση τον Μάρτιο του 2015. Οι εργασίες ξεκίνησαν πριν τα Χριστούγεννα και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως ανέφερε στο «Ο.Β.» η υπεύθυνη επικοινωνίας της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» Ειρήνη Ζαβρίδου.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα και η γεωτεχνική μελέτη της εταιρείας είχε ολοκληρωθεί στα τέλη του καλοκαιριού. Σύμφωνα με αυτή, τα πρανή και η ράμπα της εξόδου είχαν κατασκευαστεί με πολύ κακής ποιότητας υλικά, κάτι που επέβαλε την πλήρη ανακατασκευή του κόμβου. Αυτή, βάσει των τότε εκτιμήσεων, έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί στα τέλη του φθινοπώρου. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε, με τις εργασίες να ξεκινούν λίγο πριν την περίοδο των εορτών και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η ανακασκευασμένη έξοδος θα παραδοθεί το Πάσχα, που φέτος συμπίπτει ημερολογιακά με την Πρωτομαγιά.
Κόμβος Αιγινίου
Όσον αφορά στον κόμβο Αιγινίου, ήδη τέθηκαν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή των ακροβάθρων της νέας γέφυρας. Πρόκειται για τα σημεία όπου γέφυρα θα «συναντά» το φυσικό έδαφος και είναι ουσιαστικά το πρώτο βήμα για την έναρξη της κατασκευής. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν μέχρι τις 30 Ιουνίου, αλλά σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η κα Ζαβρίδου, δεν προβλέπεται μέχρι τότε να έχει ολοκληρωθεί η γέφυρα.
Παράλληλα προχωρούν και οι εργασίες και στο βόρειο κόμβο της Κατερίνης, παρά το γεγονός πως υπάρχει καθυστέρηση στην απομάκρυνση των δικτύων κοινής ωφελείας.
Γέφυρα Αλιάκμονα
Όσον αφορά στη γέφυρα του Αλιάκμονα, όπου εδώ και αρκετό διάστημα παραμένει κλειστή η μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, η κα Ζαβρίδου επισήμανε πως αυτό ουσιαστικά γίνεται για λόγους ασφάλειας. Συγκεκριμένα, τα στηθαία που υπήρχαν στην γέφυρα ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και χαμηλής ικανότητας συγκράτησης.
Προκειμένου να τοποθετηθούν τα νέα στηθαία που προβλέπονται από τις προδιαγραφές, τα πεζοδρόμια θα πρέπει να τροποποιηθούν και να ενισχυθούν. Επομένως, για να διασφαλιστεί η ασφάλεια κυκλοφορίας στη γέφυρα, έχει κλείσει προσωρινά η μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση έως ότου ολοκληρωθούν οι σχετικές εργασίες, δηλαδή έως τα τέλη του 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !