18 Δεκεμβρίου 2015

Εγκαινιάστηκε ο μεγαλύτερος Ορθόδοξος Ναός στη Φλόριντα

Πανηγυρικά εγκαίνια του νεόδμητου Ιερού Ναού Αγίας Ματρώνας της Αόμματης πραγματοποίησε στις 12 Δεκεμβρίου στο Μαϊάμι (Πολιτεία της Φλόριντα των ΗΠΑ) ο Μητροπολίτης Ανατολικής Αμερικής και Νέας Υόρκης Ιλαρίωνας, Πρωθιεράρχης της Υπερορίου Ρωσικής Εκκλησίας, συλλειτουργησάντων των Ιεραρχών και κληρικών από διάφορες χώρες.

Τις λατρευτικές εκδηλώσεις παρακολούθησαν πλήθη πιστών.
Ο Ιερός Ναός Αγίας Ματρώνας της Αόμματης είναι πλέον ο μεγαλύτερος Ορθόδοξος Ναός στην Πολιτεία της Φλόριντας και ολόκληρης της νοτιοανατολικής ακτής της ΗΠΑ.
Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις στο Μαϊάμι και τις γύρω περιοχές κατοικούν από 100 έως 200 χιλιάδες Ρωσόφωνοι Αμερικανοί.
Εκκλησιαστικές κοινότητες για τους Ορθοδόξους μετανάστες πάντοτε ήταν πραγματικές οάσεις στην γη την αλλοτρία, όπου άντλησαν πνευματική στήριξη και έμπρακτη βοήθεια.
Η συσταθείσα το 2011 Ορθόδοξη κοινότητα της Αγίας Ματρώνας της Αόμματης επί 4 σχεδόν χρόνια χρησιμοποιούσε για την ακολουθίες ένα ενοικιαζόμενο χώρο έως ότου επ΄ευκαιρίᾳ αγόρασε το κτίριο της πρώην Εκκλησίας Μεθοδιστών. Δι΄εράνου αγάπης συγκεντρώθηκε το ποσό της τάξεως ενός και πλέον εκατομμυρίου δολαρίων, το οποίο και διατέθηκε για αγορά και επισκευές του κτιρίου.
Το κτίριο ανοικοδομήθηκε και καλλωπίσθηκε σύμφωνα με την Ορθόδοξη παράδοση.
Το συνολικού εμβαδόν 1585 τετραγωνικά μέτρα και χωρητικότητος περίπου 700 άτομα ο Ιερός Ναός διαθέτει τραπεζαρία, όπου δύνανται να παρακάθονται ταυτοχρόνως διακόσια άτομα, καθώς και χώρο για την στέγαση παιδικού σταθμού, βιβλιοθήκης και κυριακάτικου σχολείου.
Στην τελετή εγκαινίων του Ιερού Ναού παρέστησαν ο Δήμαρχος της πόλεως και λοιποί εκπρόσωποι των αρχών των ΗΠΑ.
Εξ αφορμής των πανηγυρικών εκδηλώσεων σε προσκύνημα τέθηκε το κύριο ιερό κειμήλιο της Ρωσικής Διασποράς η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας Κούρσκαγια της Ρίζας, η οποία μεταφέρθηκε από τη Νέα Υόρκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !