23 Δεκεμβρίου 2015

ΕΟΡΤΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ





Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος συμμετείχε σε πολλές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν ενόψει των Χριστουγέννων. 
Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος συμμετείχε: 
Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, στο χριστουγεννιάτικο παζάρι, που διοργανώνει κάθε χρόνο το 4ο Γυμνάσιο Κατερίνης,





υπό τη μέριμνα της θεολόγου Αιμιλίας Ζαχαριάδου. Ο Σεβασμιώτατος είχε ιδιαίτερη συνεργασία με τη Διευθύντρια Αικατερίνη Πιτσάβα-Διαμαντίδου, τους καθηγητές, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αντώνη Καλλιφατίδη και μαθητές της σχολικής κοινότητας. 


Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, σε σύναξη νέων που λειτουργεί στην Ενορία Παμμεγίστων Ταξιαρχών Παλαιού Κεραμιδίου, υπό τη φροντίδα του Ιερέα Ιωάννη Κυπαρισσόπουλου. Η σύναξη περιλάμβανε ομιλία του Σεβασμιωτάτου με προβολή. Ακολούθησε διάλογος με τους νέους, που συμμετέχουν στην εβδομαδιαία αυτή σύναξη. 


Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, σε χριστουγεννιάτικη γιορτή, που διοργάνωσε η Ενορία Αγίας Άννας Κατερίνης. Το πρόγραμμα περιλάμβανε τραγούδια, ποιήματα και θεατρικό δρώμενο εμπνευσμένο από το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Στο Χριστό στο κάστρο». 



Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, σε χριστουγεννιάτικη γιορτή, που διοργάνωσε η Ενορία Τριών Ιεραρχών Νέας Εφέσσου Πιερίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εντός του Ιερού Ναού και περιλάμβανε ποιήματα και επίκαιρα τραγούδια. Παρέστησαν ο Διευθυντής του τοπικού Δημοτικού Σχολείου, γονείς και συγγενείς των παιδιών. 
Την ίδια ημέρα, σε εορταστική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Ράχης Πιερίας, υπό τη διοργάνωση του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου «Πάτρια». Συμμετείχαν τα χορωδιακά και τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, που λειτουργούν με μέριμνα του Προέδρου Δημητρίου Ντούρου και κατοίκων του χωριού. 
Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, στην καθιερωμένη χριστουεγννιάτικη γιορτή του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο Άγιος Φώτιος». Συμμετείχαν τμήματα του Πνευματικού Κέντρου και τμήματα του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης. Επίσης, προβλήθηκε ταινία μικρού μήκους με επίκαιρο περιεχόμενο, παραγωγή του Πνευματικού Κέντρου υπό τη διεύθυνση του Αρχιμ. Παύλου Ντούρου, ιεροκήρυκος. 


Να σημειωθεί, ότι παρόμοιες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, πολλές ιδιαίτερα αξιόλογες, διοργανώθηκαν και σε πολλές άλλες Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό την καθοδήγηση των εφημερίων και των κατηχητών. 
Το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως μας θα διοργανώσει τρεις εόρτιες εκδηλώσεις, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: 


1. Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, στην Κατερίνη, για τα παιδιά των κατηχητικών συνάξεων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Την ίδια ημέρα θα επιδοθούν τα έπαθλα του διεξαχθέντος Διενοριακού Σκακιστικού Πρωταθλήματος. 
2. Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, στο Λιτόχωρο, για τα παιδιά των κατηχητικών συνάξεων των Ενοριών της Νότιας Πιερίας. Κατά την εκδήλωση θα επιδοθούν σε παιδιά της Ενορίας Δίου έπαινοι διάκρισης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Άγιο Κοσμά Αιτωλό, που διοργάνωσε πέρυσι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. 
3. Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, στο Αιγίνιο, για τα παιδιά των κατηχητικών συνάξεων των Ενοριών της Βόρειας Πιερίας. 
Τέλος, κατά την περίοδο των διακοπών θα τελεστεί α) η αρχαιοπρεπής θ. λειτουργία των Αποστολικών Διαταγών για νέους, β) κοπή βασιλόπιττας για τα μέλη του Γραφείου Νεότητας (Κατηχητές, ΙερόπαιδεςᾹναγνώστες, Κατασκηνωτικά Στελέχη) και φοιτητές, που επιστρέφουν από τις σπουδές τους για την εορταστική περίοδο και γ) εκδρομή στην Ιερά Μονή Σουρωτής Θεσσαλονίκης για κατηχήτριες και φοιτήτριες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !