2 Νοεμβρίου 2015

Αιγαίο: Πνίγηκαν πάνω από 100 παιδιά μέσα σε δύο μήνες

Μπορεί ο θάνατος του μικρού Αϊλάν να είχε συγκλονίσει την ανθρώπινη κοινότητα και να είχε γίνει σύμβολο για τους πρόσφυγες… φαίνεται ωστόσο ότι δεν κατάφερε να αλλάξει κάτι ουσιαστικό.

Και αυτό γιατί όλο και περισσότερα παιδιά πνίγονται στο Αιγαίο… στην προσπάθεια τους να ζήσουν μια καλύτερη και κυρίως μια φυσιολογική ζωή! Ωστόσο, ας δούμε τα νούμερα… τα οποία είναι τόσο αποκαλυπτικά όσο και απογοητευτικά.
Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΙΟΜ), από τις 2 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 26 Οκτωβρίου καταγράφηκε ο θάνατος… 69 παιδιών στο ανατολικό Αιγαίο.
Η μαύρη λίστα, ωστόσο, δεν τελειώνει εκεί… Τα δύο τελευταία 24ωρα ακόμη 31 παιδιά και βρέφη έχασαν τη ζωή τους στα 7 ναυάγια που σημειώθηκαν σε Μυτιλήνη, Αγαθονήσι, Σάμο, Κάλυμνο και Ρόδο.
Και παρά τον ανθρώπινο πόνο… η Ευρώπη παραμένει θεατής αναπτύσσοντας θεωρίες και συζητήσεις,χωρίς όμως να κάνει ουσιαστικές κινήσεις ώστε να σταματήσουν οι άδικοι θάνατοι μικρών και μεγάλων!
Νέα τραγωδία: 22 νεκροί πρόσφυγες σε δύο ναυάγια σε Κάλυμνο και Ρόδο
Λίγες ώρες μετά την τραγωδία ανοικτά της Εφταλούς στη βόρεια Λέσβο, δύο νέα ναυάγιο σημειώθηκαν σε Κάλυμνο και Ρόδο με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για 22 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 13 παιδιά.
Συγκεκριμένα, 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καλολίμνου και Καλύμνου το βράδυ της Πέμπτης ενώ άλλοι τρεις άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί τα ξημερώματα της Παρασκευής από τη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Ρόδου.
Στο περιστατικό που σημειώθηκε ανοικτά της Καλύμνου το βράδυ της Πέμπτης, το Λιμενικό έλαβε σήμα ότι μια ξύλινη βάρκα με μεγάλο αριθμό μεταναστών έχει ανατραπεί κάπου ανάμεσα στην Καλόλιμνο και την Κάλυμνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !