4 Αυγούστου 2015

Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει ελληνικά F-16

Η Βουλγαρία είναι η χώρα που ενδιαφέρθηκε να αγοράσει ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16BLOCK 30. Τα οποία όπως έκανε σαφές ο Α/ΓΕΑ Χρήστος Βαίτσης,δεν πωλούνται.
Γιατί η Σόφια θέλει F-16;
Η Βουλγαρία θέλει να “κόψει” τις δεσμεύσεις που έχει με τη Ρωσία,θέλοντας να πάρει “άριστα” στις εξετάσεις που διαρκώς δίνει στη Δύση.

Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και για τα 12 Mig-29 που διαθέτει η Βουλγαρία ανακοίνωσε ότι θα διακόψει την συνεργασία για την συντήρησή τους με τη Ρωσία. Αυτές τις εργασίες θα τις αναθέσει στην Πολωνία η οποία πάντως ήδη έχει περάσει σε “δυτικό εξοπλισμό”, διαθέτοντας ήδη 48 F-16.
Το ίδιο επιθυμεί και η Βουλγαρία η οποία λόγω έλλειψης χρημάτων, αναζητά μεταχειρισμένα αεροσκάφη. Η Ελλάδα ήταν η πρώτη που σκέφτηκε ότι πιθανότατα θα ενδιαφερόταν να πουλήσει αεροσκάφη της ,λόγω της οικονομικής κρίσης.
Ούτε που πέρασε από το μυαλό οποιουδήποτε στο ΓΕΑ ,ότι θα μπορούσε η Ελλάδα -ειδικά τώρα- να πουλήσει έστω κι ένα μαχητικό.
Η σχετική φημολογία ενισχύθηκε στην Αθήνα από κύκλους που φαίνεται ότι θέλουν “χώρο” στα υπόστεγα για να τα γεμίσουν με μαχητικά -μεταχειρισμένα πιθανότατα- από ευρωπαϊκή χώρα.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !