22 Ιουλίου 2015

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Εθνική Τράπεζα Κατερίνης στην οδό Ειρήνης


Συγκέντρωση και διαμαρτυρία έξω από το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Κατερίνη, διοργανώνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Πιερίας, την ερχόμενη Παρασκευή στις 10 το πρωί.


Το ΠΑΜΕ, καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους, επισημαίνοντας πως η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. «Επί πέντε χρόνια βιώνουμε τις επιπτώσεις των 2 μνημονίων της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, που ψηφίστηκαν όχι γα να σώσουν τη λαϊκή οικογένεια ή την Ελλάδα, όπως λένε οι ψεύτες, αλλά τους κεφαλαιοκράτες. Αυτήν είναι η δική τους Ελλάδα. 
Τώρα έχουμε το 3ο ΣΥΡΙΖΕΪΚΟ  μνημόνιο, πάλι για να σώσουν  την Ελλάδα με  το πλαστό ερώτημα για τον λαό, Ευρώ ή δραχμή. Λες και το λαό τον ενδιαφέρει  αν θα πεινά με ευρώ η δραχμή. Το ερώτημα αυτό  ενδιαφέρει κυρίως τους κεφαλαιοκράτες, γι’ αυτό  ενώθηκε όλο το πολιτικό τους προσωπικό, τα αστικά κόμματα, ο ΣΕΒ, το ΣΕΠΕ, κλπ., για να περάσουν στα μαλακά και το 3ο μνημόνιο.  
Η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να  προστατεύσει το κεφάλαιο και το τραπεζικό τους σύστημα,  προχώρησε στο capital control  για να  ελέγξει την κίνηση των κεφαλαίων. Μέσα σε αυτό περιέλαβαν όμως, τους μισθούς, τις συντάξεις, τα επιδόματα ανεργίας, τη λαϊκή αποταμίευση, χρήματα που δεν είναι κεφάλαιο, με  αποτέλεσμα η λαϊκή οικογένεια να μην  μπορεί να  καλύψει τις στοιχειώδης καθημερινές της ανάγκες και να υφίσταται αφάνταστη ταλαιπωρία.
Όλα τα κόμματα του κεφαλαίου, που  ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, με  δυσβάσταχτα  βάρη για τον λαό, ενώθηκαν.  Μνημονιακοί και Αντιμνημονιακοί, μαζί και η ομάδα των οπορτουνιστών βουλευτών και μη, του ΣΥΡΙΖΑ,  για   να εξαπατήσουν  πάλι τον λαό. Ο  φόβος τους για να μην  ξεσηκωθεί ο λαός, τους ανάγκασε να βρεθούν όλοι μαζί για να ανακόψουν τυχόν  δυσάρεστες εξελίξεις για το σύστημα που υπηρετούν. Φοβούνται να μη βρει ο λαός  τον δικό του δρόμο, έξω από  τα δεσμά του κεφαλαίου και της  Ε.Ε. με τα μέσα παραγωγής  και τον πλούτο που παράγει  στα χέρια του.
Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νέοι και νέες, 
Όλοι στους δρόμους. Να μη ζήσουμε εμείς και τα παιδία μας με  ένα κομμάτι ψωμί, να μη δουλεύουμε χωρίς προοπτική για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. 
Μην ανεχτούμε  άλλο capital control στους μισθούς, τις συντάξεις και την λαϊκή αποταμίευση, εδώ και τώρα να δίνονται όλα στο ακέραιο.  
Όλοι στον αγώνα να μπλοκάρουμε το 3ο μνημόνιο,  να καταργήσουμε όλα τα μνημόνια, και να πάρουμε ότι μας ανήκει, τον πλούτο που παράγουμε.»   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !