12 Ιουνίου 2015

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Κων/νο Βαρλαμίτη και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δανείων ΟΤΑ κ. Κουλτούκη Γεώργιο, είχε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη Γεώργιο και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Χωροταξίας Υποδομών και Περιβάλλοντος κ. Χιονίδη Σάββα Δήμαρχο Κατερίνης, και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ.

 Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν χρηματοδότηση των αναπτυξιακών έργων των Δήμων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μέσω μιας αναπτυξιακής τραπεζικής διαδικασίας η οποία μπορεί να αποτελέσει μοχλό για την επενδυτική ανασυγκρότηση των Δήμων της χώρας μας.
 Συζητήθηκε επίσης το θέμα του Πράσινου Ταμείου, για το οποίο ζητούμε την επαναφορά του ποσοστού κατανομής εσόδων στο 10%, κυρίως για έργα περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής.
 Επίσης ετέθη το θέμα της εξαίρεσης από το άρθρο 264 του Ν. 3852/10 για τους Δήμους που χρηματοδοτούν κυρίως έργα εξοικονόμησης ενέργειας μειώνοντας το λειτουργικό τους κόστος.
 Τέλος συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ημερίδα που διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών (CEMR) τις 23 Ιουνίου 2015 στην Παλαιά Βουλή, με θέμα: «Τα Οικονομικά των Ελληνικών Δήμων στο Ευρωπαϊκό τους περιβάλλον».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !