22 Ιουνίου 2015

Το αδιαχώρητο στα νεκροταφεία του Κιλκίς

Ένα από τα πλέον επείγοντα όσο και δυσεπίλυτα προβλήματα του δήμου Κιλκίς, ετέθη από τον δήμαρχο κ. Δημ. Σισμανίδη στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Όπως ανέφερε ο κ.Σισμανίδης, καθημερινά γίνεται αποδέκτης παραπόνων από προέδρους οικισμών του δήμου για το
αδιαχώρητο πλέον στα κατά τόπους νεκροταφεία. Το πρόβλημα επιτείνεται από το γεγονός ότι οποιαδήποτε επέκταση υπαρχόντων νεκροταφείων θεωρείται κατασκευή νέου νεκροταφείου η οποία απαιτεί νέα άδεια. Μια διαδικασία που, λόγω των πολλών εμπλεκομένων φορέων, απαιτεί μέχρι και 5 χρόνια! Παρενθετικά ο κ.Σισμανίδης πληροφόρησε το Δημ.Συμβούλιο ότι από τα 119 νεκροταφεία, μόνο δυο έχουν άδεια λειτουργίας!
Για την επίλυση του μείζονος προβλήματος ο δήμαρχος πρότεινε ως μια πρώτη και άμεση λύση  την εκταφή οστών για τους νεκρούς προ 30 και πλέον ετών, και η τοποθέτησή τους σε οστεοθήκη. Προς το σκοπό αυτό απαιτείται η λειτουργία οστεοφυλακείου στα νεκροταφεία.
Αναφερόμενος στην πρόταση του δημάρχου, ο δημοτικός σύμβουλος Γ.Φαχουρίδης παρατήρησε ότι για την πόλη του Κιλκίς τουλάχιστον η εκταφή είναι περίπλοκη, αφού οι περισσότεροι τάφοι είναι οικογενειακοί.
Για το ζήτημα των νεκροταφείων θα υπάρξει ειδική συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς.
Πηγή: ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !