29 Μαΐου 2015

«Τρωάδες» του Ευριπίδη, σήμερα στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης

Σήμερα, Παρασκευή 29 Μαΐου 2015, ώρα 20:30, πρεμιέρα θεατρικών παραστάσεων στην φιλόξενη αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης, με τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Γιαννακίδου.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας έχει πάντα μια έκπληξη για τις φίλες και τους φίλους της. Η νέα θεατρική σκηνή στην καταπράσινη αυλή του Καπνικού Σταθμού, φωταγωγημένη,  με φόντο τους παλιούς φούρνους, τα ιστορικά ξηραντήρια καπνού της πόλης μας, δεν θυμίζει τίποτε από το Χριστουγεννιάτικο Χωριό.
Στα παράλια της λεηλατημένης Τροίας οι αιχμάλωτες Τρωαδίτισσες και η βασίλισσά τους Εκάβη θρηνούν για τα δεινά τους. Όσες γυναίκες έχουν απομείνει ζωντανές από την ξεκληρισμένη βασιλική οικογένεια οδηγούνται στα πλοία που θα τις μεταφέρουν πέρα από το Αιγαίο, σκλάβες στα σπίτια των νικητών. Ο εγγονός της Εκάβης, ο μικρός Αστυάνακτας, γκρεμίζεται από τα τείχη, θύμα της σκληρότητας των κατακτητών. Ο Ευριπίδης με τις Τρωάδες διατυπώνει ένα αμείλικτο «κατηγορώ» για τις φρικαλεότητες του πολέμου και ένα σπαρακτικό αίτημα για αλληλεγγύη και ανθρωπισμό.
Μια εκπληκτική ερμηνεία από τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Γιαννακίδου.
Είσοδος ελεύθερη (τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της ΕΟΔνΠ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !