1 Απριλίου 2015

Παρά τρίχα να σκοτωθούν παίκτες της Εθνικής Ελλάδος !

Είδαν τον χάρο με τα μάτια τους τρεις ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελλάδας, όταν το ταξί που τους μετέφερε από το ξενοδοχείο προς το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης ενεπλάκη σε τροχαίο, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του οδηγού του αυτοκινήτου το οποίο συγκρούστηκε με το ταξί στο οποίο επέβαιναν οι Γιάννης
Φετφατζίδης, Παναγιώτης Ταχτσίδης και Βαγγέλης Μόρας. Οι τρεις Ελληνες τραυματίστηκαν, με τον 24χρονο Γιάννη Φετφατζίδη, από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, να έχει χτυπήσει στο κεφάλι και το πόδι (του τοποθετήθηκαν ράμματα). Οι τρεις διεθνείς ποδοσφαιριστές που ήταν στην αποστολή της Εθνικής μας για τον αγώνα με την Εθνική Ουγγαρίας (προκριματική φάση για τα τελικά του Euro 2016 της Γαλλίας) αποχώρησαν χθες το πρωί από το ξενοδοχείο επιβαίνοντες σε ταξί με προορισμό το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης. Το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε όταν το ταξί στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και οι Ελληνες ποδοσφαιριστές γλίτωσαν από θαύμα.

Αμέσως στον τόπο του δυστυχήματος κατέφθασαν ασθενοφόρα για τη μεταφορά των διεθνών μας στο νοσοκομείο. Κοντά τους βρέθηκε ο Ελληνας πρόξενος στη Βουδαπέστη Λουκάς Τσώκος, ο οποίος επισήμανε: «Τα παιδιά δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Είναι καλά, να μην υπάρχει ανησυχία».
Ξέφυγε από τον δρόμο

Οι τρεις παίκτες χρειάστηκε να πάρουν το ταξί για να μεταφερθούν στο αεροδρόμιο προκειμένου να επιστρέψουν μέσω προγραμματισμένης πτήσης στην Ιταλία και στην πόλη της Βερόνα όπου έχουν την έδρα τους οι ομάδες στις οποίες αγωνίζονται (η Ελλάς Βερόνα και η Κιέβο). Στον ολισθηρό λόγω βροχής δρόμο, το αυτοκίνητο που ερχόταν από την αντίθετη πλευρά ξέφυγε από την πορεία του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε πάνω στο ταξί.

Οι ουγγρικές Αρχές ανέφεραν ότι ο οδηγός του είτε είχε απώλεια των αισθήσεων είτε κοιμήθηκε πάνω στο τιμόνι, πάντως οι συνθήκες του δυστυχήματος παρέμεναν μέχρι αργά αδιευκρίνιστες. Οι Ελληνες διεθνείς έχασαν αρχικά τις αισθήσεις τους, αλλά στη συνέχεια βγήκαν σώοι από το κατεστραμμένο αυτοκίνητο, ενώ ο άλλος οδηγός ανασύρθηκε νεκρός από τα συντρίμμια.
Στην είδηση του τροχαίου επικράτησε αρχικά πανικός, καθώς δόθηκαν χειρότερες διαστάσεις, όμως η υγεία των παιδιών δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο. Μάλιστα ο Ταχτσίδης και ο Μόρας επέστρεψαν στο ξενοδοχείο χθες το μεσημέρι, ενώ ο Φετφατζίδης έμεινε στο (στρατιωτικό) νοσοκομείο της περιοχής για περισσότερες εξετάσεις. Και οι τρεις θα επιστρέψουν στην Ιταλία μαζί, αφού πάρει εξιτήριο και ο Φετφατζίδης.
Σε συνεχή επικοινωνία με την ελληνική πρεσβεία της Ουγγαρίας αλλά και την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας βρίσκεται η ΕΠΟ. Μάλιστα ο team manager της εθνικής μας ομάδας, Βαγγέλης Μαχαίρας, ταξίδεψε ήδη στη Βουδαπέστη προκειμένου να βρεθεί στο πλευρό των τριών παιδιών, ενώ εντός των προσεχών ημερών ο Γιώργος Καραγκούνης θα μεταβεί στη Βερόνα για να επισκεφτεί τους παίκτες.

Αναστάτωση για τους συγγενείς
Oπως ήταν φυσικό, η οικογένεια της Εθνικής Ελλάδος στο άκουσμα της είδησης του τροχαίου των διεθνών παικτών αναστατώθηκε. Τα τηλέφωνα των παικτών αλλά και των οικογενειών τους πήραν από την πρώτη στιγμή φωτιά, με την αγωνία να χτυπά κόκκινο και την κατάσταση να ηρεμεί μόνο όταν μίλησε ο Βαγγέλης Μόρας. «Είμαστε όλοι καλά, κανείς δεν είναι στην Εντατική. Και οι τρεις είμαστε καλά. Μόνο ο Γιάννης χτύπησε λίγο» είπε ο διεθνής αμυντικός μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ενώ αναφερόμενος στο ατύχημα τόνισε ότι το μόνο που κατάλαβαν ήταν πως το άλλο όχημα βγήκε από την πορεία του και έπεσε πάνω τους. Για το τραγικό δυστύχημα μίλησε και η αδερφή του Γιάννη Φετφατζίδη, τονίζοντας ότι έκανε απλώς κάποια ράμματα. «Μιλήσαμε το πρωί, ήταν στο νοσοκομείο και περίμενε απλώς να του κάνουν κάποια ράμματα. Είναι εντάξει, απλώς του κάνουν κάποια ράμματα. Δεν ισχύουν τα περί Εντατικής που διάβαζα» είπε, προσθέτοντας: «Λεπτομέρειες για το ατύχημα δεν ξέρουμε καθόλου. Οταν με πήρε ο Γιάννης, ήταν στο νοσοκομείο, δεν ήξερε κάτι άλλο εκείνη την ώρα. Απ' ό,τι ξέρω, από την τρομάρα δεν θυμόταν και τι είχε γίνει».

Sites: Κοιμήθηκε στο τιμόνι ο οδηγός;

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το αυτοκινητικό δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν οι διεθνείς μας Ταχτσίδης, Μόρας και Φετφατζίδης στη Βουδαπέστη έδειξαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κυρίως λόγω του ότι οι δύο πρώτοι αγωνίζονται στη Βερόνα και ο τρίτος στην Κιέβο. Πρώτες έδωσαν την είδηση οι ιστοσελίδες της πόλης verona.iamcalcio και hellas1903, που επισήμαναν ότι οι τρεις ποδοσφαιριστές δεν έχουν κάτι σοβαρό, ενώ έκαναν λόγο και για τον νεκρό οδηγό. Φωτογραφίες από το δυστύχημα μετέδωσαν αργότερα οι μεγάλες αθλητικές ιστοσελίδες gazzetta, tuttosport, sportmediaset και sport.sky, αναφέροντας ότι οι ποδοσφαιριστές είναι σώοι. Πρόσθεσαν ότι η αιτία του τρακαρίσματος δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη και ότι ίσως ο οδηγός κοιμήθηκε στο τιμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !