23 Απριλίου 2015

Κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών ζητά η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας

C:\Users\user\Desktop\Νεολαία_ΣΥΡΙΖΑ_logo.svg.png
Το αντιρατσιστικό κίνημα και το σύνολο των ανθρώπων που ασπάζονται την όποια δημοκρατική ευαισθησία, δε μπορούν να κάνουν βήμα πίσω και να αποδεχτούν ούτε για μια μέρα παραπάνω τη λειτουργία αυτών των σύγχρονων κολαστηρίων. Η νέα κυβέρνηση, φέροντας τα βιώματα και τις εμπειρίες των αντιρατσιστικών αγώνων, καλείται να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για την κατάργηση των
στρατοπέδων και την δημιουργία ανοιχτών χώρων φιλοξενίας, που θα σέβονται τα δικαιώματα όλων. Η προώθηση πολιτικών κοινωνικής ένταξης και αποκατάστασης, με αξίες την αλληλεγγύη και την ισότητα, αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για τη δημιουργία ενός θετικού κοινού μέλλοντος ντόπιων και μεταναστών. Εξάλλου, ο όποιος δημοκρατικός μετασχηματισμός δε θα καταφέρει τις τομές που επιθυμούμε όσο η εξαίρεση των δικαιωμάτων συνεχίζει να υπάρχει ως ανάχωμα μαζί με τις πρακτικές του κράτους έκτακτης ανάγκης.
Τα κινήματα και η Αριστερά οφείλουν να οξύνουν τα αντανακλαστικά τους και να παλέψουν προς αυτήν την κατεύθυνση μαζικά και κοινωνικά. Είναι επιτακτικό παράλληλα με τις  κεντρικές δράσεις του αντιρατσιστικού κινήματος να διαμορφωθεί μια πολύμορφη κίνηση σε γειτονιές και κοινωνικούς χώρους, που θα βάζει στην ατζέντα το μεταναστευτικό ζήτημα με θετικούς όρους για το σύνολο των υποτελών τάξεων, που θα μπορεί να ριζοσπαστικοποιεί καθημερινά ανθρώπους.  Έτσι θα μπορέσουμε να καταφέρουμε και μια ιδεολογική νίκη, να ανατρέψουμε το αίσθημα της μισαλλοδοξίας και του φόβου και να διεκδικήσουμε δικαιότερη μεταναστευτική πολιτική σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι μεγάλοι αλλά και οι καθημερινοί μας αγώνες  δίνουν την αναγκαία προοπτική προκειμένου να σταματήσει η Ελλάδα να αποτελεί αποθήκη ανθρώπινων ζωών, να συγκρουστεί με την αποτρεπτική πυγμή της Ευρώπης-Φρούριο και να διεκδικήσει ίσα δικαιώματα για όλους και όλες.
Πάγιο αίτημά μας παραμένει η απελευθέρωση όλων των κρατουμένων μεταναστών από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και των αστυνομικών τμημάτων και η δημιουργία ανοιχτών δομών φιλοξενίας και υποστήριξης. Αυτή είναι η μόνη διέξοδος για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας των μεταναστών, για την εκπόνηση δίκαιης και συγκροτημένης μεταναστευτικής πολιτικής αλλά και για την διεύρυνση των κοινωνικών και πολιτικών μας δικαιωμάτων συνολικά.
Στηρίζουμε την Πανελλαδική Ημέρα Δράσης Ενάντια στην πολιτική της κράτησης, τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών και τα κολαστήρια των αστυνομικών τμημάτων και καλούμε σε συγκέντρωση το Σάββατο 25 Απρίλη στην Κεντρική πλατεία 11π..μ.
Απαιτούμε:

  • Την άμεση κατάργηση της πολιτικής κράτησης των «χωρίς χαρτιά» μεταναστών και προσφύγων
  • Της άμεση απελευθέρωση των κρατουμένων από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και από τα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων
  • Το άμεσο κλείσιμο όλων των στρατοπέδων συγκέντρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !