6 Απριλίου 2015

Στο τελικό στάδιο κατασκευής η μεγάλη λιμνοδεξαμενή άρδευσης στη Ράχη


Βασική αρχή για τον Δήμο Κατερίνης αποτελεί η τόνωση της τοπικής αγροτικής οικονομίας, με εργασίες ενίσχυσης και βελτίωσης των αγροτικών υποδομών στο σύνολο του αγροκτήματος Κατερίνης. Η αναβάθμιση των αγροτικών υποδομών βελτιώνει  την ποιότητα ζωής των κατοίκων της υπαίθρου και δημιουργεί προϋποθέσεις για αύξηση της παραγωγής και του εισοδήματος τους. 

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η κατασκευή λιμνοδεξαμενής στο αγρόκτημα της Ράχης στη θέση «Καλόγηρος», προϋπολογισμού 615.000.€ . Ένα έργο που δεν επιβαρύνει ούτε ένα ευρώ του Δημότες Κατερίνης , καθώς η χρηματοδότηση του γίνεται από το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 20007-2013».
Με την κατασκευή, εσωτερικά της δεξαμενής,  στεγανωτικής στρώσης το έργο βρίσκεται στο τελικό στάδιο αποπεράτωσης του.
Ο Δήμαρχος Κατερίνης: Ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης των αγροτικών υποδομών της περιοχής
Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση των εργασιών της λιμνοδεξαμενής  της Ράχης,  ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης τόνισε: « Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που εντάσσεται στην συνολική κατεύθυνση του Δήμου μας να επενδύουμε στην αγροτική παραγωγή. Με το συγκεκριμένο έργο επεκτείνεται η αρδευτική περίμετρος της περιοχής τουλάχιστον κατά 500 στρέμματα. Mε το νερό που θα αποθηκεύεται στη λιμνοδεξαμενή , εξασφαλίζουμε σε ποσοστό 100% τις ανάγκες άρδευσης της  Ράχης.  Συνεχίζουμε καθημερινά, με έργα ουσίας και αποδεικνύουμε εμπράκτως την στήριξη μας στην τοπική αγροτική οικονομία».
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ 
Το έργο αφορά στην κατασκευή χωμάτινης λιμνοδεξαμενής - Ταμιευτήρα Τραπεζοειδούς μορφής στη θέση «Καλόγηρος» Ράχης. 
Η ωφέλιμη χωρητικότητα του ταμιευτήρα είναι 135.125,00 κ.μ. νερού με μέσο βάθος νερού σε πλήρωση 8,0 μ. 
Τραπεζοειδούς κάτοψης διαστάσεων, με εμβαδό μικρής βάσης 14.751,00 τ.μ.
Η συνολική έκταση που καταλαμβάνει η κατασκευή του ταμιευτήρα είναι 24.030,00 τ.μ.
Λόγω της ύπαρξης των διαπερατών εδαφικών σχηματισμών στο έδαφος θεμελίωσης του έργου, εσωτερικά κατασκευάστηκε  στεγανωτική στρώση με ειδική μεμβράνη.
Περιμετρικά της δεξαμενής θα τοποθετηθεί περίφραξη με σιδηροπασσάλους και συρματόπλεγμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !