19 Απριλίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφυλακίζει και τους ισοβίτες εμπόρους ναρκωτικών

Με διάταξη που έβαλε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Νίκος Παρασκευόπουλος μειώνει στην πενταετία τον εγκλεισμό σε φυλακή, στους εμπόρους ναρκωτικών, αφού, όπως αναφέρει, «το έγκλημα τους δεν ενέχει ανθρωποκτόνα δράση», ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.
Δηλαδή σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης και το «τερατούργημα» που έχει φτιάξει όσοι εμπορεύονται τον θάνατο των ναρκωτικών δεν σκοτώνουν!
Όσο για τον καταδικασμένο για συμμετοχή στην τρομοκρατική 17Ν,Σάββα Ξηρό και τους ομοίους του εγκληματίες η παραμονή τους στην φυλακή, αν και ισοβίτες περιορίζονται στα δέκα χρόνια, εφόσον είναι κλονισμένη σοβαρά η υγεία τους.
Συγκεκριμένα, σε αλλαγές προς το ευνοϊκότερο για συγκεκριμένους ισοβίτες, με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%, ώστε να μπορούν να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής του σε κατ’ οίκον περιορισμό προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.
Όπως είπε ο υπουργός, όσοι έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για εγκλήματα που δεν ενέχουν ανθρωποκτόνα δράση και πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει η επίμαχη διάταξη, τότε θα μπορούν να εκτίσουν κατ’ οίκον την ποινή τους, εφόσον παραμείνουν έγκλειστοι σε σωφρονιστικό κατάστημα πέντε -αντί δέκα- ετών.
Αδικήματα που επιφέρουν ισόβια κάθειρξη και δεν έχουν ανθρωποκτόνα δράση είναι αυτά της οικονομικής απάτης ή υπεξαίρεσης κατά του Δημοσίου, καθώς και το μεγάλο εμπόριο ναρκωτικών αξίας άνω των 75.000 ευρώ.
Όπως προκύπτει από την παραπάνω απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, ο Σάββας Ξηρός που έχει καταδικαστεί  σε πέντε φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε πέντε δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή στην οργάνωση «17 Νοέμβρη», θα εκτίσει ποινή δέκα ετών μέσα στη φυλακή και την υπόλοιπη ποινή θα την εκτίσει σε κατ’ οίκον περιορισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !