10 Μαρτίου 2015

Η νεοσύστατη χορωδία « Ολύμπια ωδή» στην Κάτω Μηλιά

Η νεοσύστατη χορωδία « Ολύμπια ωδή» δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 και τα μέλη της είναι εκπαιδευτικοί  της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και φίλοι  της μουσικής. Μία χορωδία που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της μαέστρου κ. Δήμου Έφης και την οποία υποστήριξε και αγκάλιασε ο
Διευθυντής Δευτεροβάθμιας, κος Καζταρίδης Ιωάννης  και η υπεύθυνη  του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κα Παππά Μυράντα.
Ερμηνεύει τραγούδια παραδοσιακά, ρεμπέτικα, έντεχνα ελληνικά και κάλαντα. Η χορωδία στη μέχρι σήμερα πορεία της  συμμετείχε στην επετειακή εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου, που διοργάνωσε το Εσπερινό Λύκειο Κατερίνης  και πλαισίωσε τις εργασίες του Γ’ Μαθητικού  Συνεδρίου Τοπικής Ιστορίας που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο στο συνεδριακό κέντρο «Εκάβη». Συμμετείχε επίσης στο 16ο Φεστιβάλ Χορωδιών Κατερίνης και στις εορταστικές εκδηλώσεις στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό της πόλης που οργάνωσε η Εθελοντική ομάδα Δράσης Ν.Πιερίας.
 Στις 28-2-2015 μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας του Γυμνασίου Κάτω Μηλιάς ,η χορωδία συμμετείχε στη ρεμπέτικη βραδιά που οργάνωσε το Γυμνάσιο. Η χορωδία  απέδωσε επτά τραγούδια των Βαμβακάρη ,Τσιτσάνη και άλλων συνθετών όπως:Ελενίτσα,  Βαλεντίνα, Χαράματα, Το μινόρε της αυγής, Σα μαγεμένο, Ξημερώνει,  Πέφτεις σε λάθη. Στο κλείσιμο της εκδήλωσης  οι μαθητές και  η «Ολύμπια Ωδή» τραγούδησαν τη Φραγκοσυριανή» και το  «Όλοι είμαστε αλάνια». Τη χορωδία συνόδευσαν στο αρμόνιο η κ. Καπετανάκου Ευτυχία, ΠΕ16, και με τη φυσαρμόνικα ο κ. Κουκάρας Στέφανος.
Τη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας επιμελείται η κ. Έφη Δήμου και στο πιάνο συνοδεύει η κ. Καπετανάκου Έφη (ΠΕ16).Εκπρόσωπος της χορωδίας ορίστηκε η κ. Παπαδοπούλου Γαρυφαλιά.

Η χορωδία ετοιμάζει τραγούδια για εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !