24 Μαρτίου 2015

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ

Με σεβασμό στην αξιοπρέπεια της άνεργης γυναίκας που δεν έχει πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και με στόχο την πρόληψη κατά του καρκίνου του Μαστού ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και με προσέλευση γυναικών που ξεπέρασε κάθε άλλο προηγούμενο, η διήμερη αντικαρκινική εκστρατεία που οργάνωσε ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας.

Όπως είναι γνωστό στο πλαίσιο των προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας και μετά από πρόσκληση και φιλοξενία του Δήμου Κορδελιού – Εύοσμου, η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας από την Αθήνα βρισκόταν στη Πλατεία Εύοσμου, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015, από τις 8.00πμ έως τις 4.00μμ  προσφέροντας δωρεάν ψηφιακό Μαστογραφικό έλεγχο, για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη.
“Μέσα σε λίγους μήνες και με υψηλό αίσθημα ευθύνης για άλλη μια φορά προσφέραμε έμπρακτη στήριξη σε όσους πλήττονται από την ανεργία και την οικονομική κρίση, διότι η συνεχιζόμενη κατάρρευση των κοινωνικών δομών της χώρας δυστυχώς αγγίζει ολοένα περισσότερο τις Γυναίκες. Φροντίζουμε πάντα οι πρωτοβουλίες μας να προασπίζονται πρωτίστως την αξιοπρέπεια των ανέργων γυναικών και να ενισχύουν την κοινωνική συνοχή, με δράσεις που αποτελούν παράδειγμα ήθους και αλληλεγγύης σε όσες δεν έχουν καμία θεσμική πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.
«Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία, τους Υπαλλήλους του Δήμου που εργάσθηκαν για την υλοποίηση της δράσης,  τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που προέβαλαν την δράση, στα στελέχη της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας για την συνεργασία, αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στην πολύ μεγάλη επιτυχία με την οποία ολοκληρώθηκε η διήμερη εκστρατεία πρόληψης κατά του καρκίνου του Μαστού…ΚΑΙ ένα μεγάλο συγνώμη που τελικά οι δύο ημέρες ήταν πολύ λίγες για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των γυναικών που δήλωσαν συμμετοχή. Με εντολή του Δημάρχου θα επαναλάβουμε τη δράση ώστε να εξετασθούν όσες περισσότερες γυναίκες είναι δυνατόν» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας κ. Βασίλης Ταλατάς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !