6 Ιανουαρίου 2015

Θεοφάνεια στο δήμο Νεάπολης-Συκεών





Μία εντεκάχρονη κι ένας δεκαπεντάχρονος είναι οι τυχεροί και ευλογημένοι του 2015 αφού έπιασαν πρώτοι το Σταυρό στη διάρκεια των δύο τελετών Aγιασμού των Yδάτων, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα για τον εορτασμό των Θεοφανείων από το δήμο Νεάπολης-Συκεών και την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως.

Στην πρώτη τελετή, που φιλοξενήθηκε στο δημοτικό κολυμβητήριο Συκεών, η Φωτεινή Ταχματζίδου, κάτοικος Συκεών και μαθήτρια της Ε΄ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης, κατάφερε να αγγίξει πρώτη το σύμβολο της Ορθοδοξίας, κερδίζοντας την ευλογία του Θεού για τη νέα χρονιά που μόλις ξεκίνησε και αποσπώντας τις ευχές όλων και για τη σημερινή ονομαστική της γιορτή.
Μάλιστα, η 11χρονη πέτυχε το στόχο της παρά το σοβαρό ανταγωνισμό που είχε, αφού περίπου είκοσι κολυμβητές, ενήλικοι και παιδιά, τίμησαν με θάρρος και γενναιότητα τη θρησκευτική παράδοση προκαλώντας θαυμασμό και συγκίνηση στους πιστούς που συνέρευσαν στο κολυμβητήριο.
Στη δεύτερη τελετή Αγιασμού των Υδάτων που έγινε στην πισίνα της περιοχής Στρεμπενιώτη στη Νεάπολη, όπου η συμμετοχή των κολυμβητών ήταν εξίσου μεγάλη κι αυτό παρά το γεγονός ότι το νερό δεν είναι θερμαινόμενο, ο 15χρονος Γιώργος Παπχιάνος, μαθητής της Γ΄ τάξης του 13ου Γυμνασίου Πολίχνης και αθλητής του Ηρακλή, άγγιξε πρώτος το Σταυρό με το χαμόγελο ικανοποίησης και περηφάνιας ζωγραφισμένο στα χείλη του.
Χοροστάτησε ο μητροπολίτης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας, ο οποίος χαρακτήρισε την ευλογία των υδάτων ως κάθαρση, τονίζοντας ότι «σήμερα ανανεώνουμε τη σχέση μας με την Εκκλησία, θυμόμαστε το δικό μας βάπτισμα και αναβαπτιζόμαστε».
«Χρόνια πολλά και μια καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία και πρόοδο» ευχήθηκε, από την πλευρά του, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Τόσο στις Συκιές, όσο και στη Νεάπολη, όπου το εορταστικό κλίμα ενίσχυσε και η Φιλαρμονική του δήμου, με την ολοκλήρωση του τελετουργικού, μητροπολίτης, ιερείς, δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι, άφησαν λευκά περιστέρια να πετάξουν στον ουρανό σηματοδοτώντας την πνευματική αναγέννηση όλων… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !