20 Δεκεμβρίου 2014

Απάντηση του προέδρου της τοπικής κοινότητας Πύδνας σε δημοσίευμα του Δημήτρη Σιανίδη

Η ανακοίνωση του κ. Δημήτρη Σιανίδη, δημοτικού συμβούλου του δήμου Πύδνας Κολινδρού για «διαχωρισμό και εικόνες εγκατάλειψης στους δύο από τους τρεις συνοικισμούς του Κίτρους», ασφαλώς δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και
εντάσσεται ως ένα φτηνό πυροτέχνημα στα «δρώμενα» των ημερών. Ωστόσο, πέρα από την κακόπιστη κριτική του, ο δημοτικός σύμβουλος εισάγει «νέα ήθη» με τη διχαστική λογική του και τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί – έστω και για λίγο - να κάνει αισθητή την παρουσία του· γιατί είναι γνωστό στους κατοίκους πως ο ίδιος λειτουργώντας ως κομήτης εμφανίζεται πολύ αραιά στη γενέτειρά του.
Η νέα δημοτική αρχή, που είναι μακριά από τέτοιες διχαστικές λογικές, ανόητες διακρίσεις και άγονες αντιπαραθέσεις, φρόντισε, στο μέτρο του δυνατού, να διακοσμήσει συνολικά το Κίτρος, ιδιαίτερα την κεντρική πλατεία, και να στήσει μάλιστα για πρώτη φορά και το «χωριό του Αη Βασίλη». Πέρα όμως από αυτό, η πολιτική της αντίληψη και έγνοια είναι να αναβαθμίσει τον οικισμό με παρεμβάσεις και δράσεις ουσίας και όχι με πρόσκαιρα «λαμπιόνια», που θα σβήσουν μετά τις γιορτές. Αν τα ανεπαρκή, κατά τον κ. Σιανίδη, λαμπιόνια συνθέτουν εικόνες εγκατάλειψης,  έχουμε μεγάλη απόσταση από τη λογική του για τις ανάγκες και τις προτεραιότητες του Κίτρους, γιατί για μας προέχει το παραγωγικό και αναπτυξιακό έργο που θα αλλάξει ριζικά την ποιότητα  ζωής των συμπατριωτών μας. Όσο για το τοπικό δημοτικό κατάστημα ας είναι ήσυχος ο κ. Σιανίδης πως θα γίνει ό,τι καλύτερο για τη λειτουργία του και την εξυπηρέτηση των συμπατριωτών μας, αν και ο ίδιος όσο είχε την ευθύνη φρόντισε να το απαξιώσει με την αδιαφορία του!
Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω πως ως πρόεδρος της τοπικής κοινότητας συνεργάστηκα άψογα τόσο με τον προηγούμενο δήμαρχο όσο και με τους εκάστοτε αντιδημάρχους. Ο μόνος που με αγνοούσε, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως αντιδημάρχου, ήταν ο συμπατριώτης μας κ. Σιανίδης για λόγους που μόνο ο ίδιος θα μπορούσε ίσως να εξηγήσει.
                                                Ο πρόεδρος
                                     Τοπικής Κοινότητας Πύδνας

                                        Χρυσοστόμου Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !