21 Μαΐου 2016

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Το Σάββατο 21 Μαΐου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κατερίνης, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, για την εορτή των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης. 
Προέστη ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Μπουζέου και Βράντζιας κ. Κυπριανός, ιεράρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας, συλλειτουργούντος του οικείου Μητροπολίτου, Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου. 


Συλλειτούργησαν Ρουμάνοι κληρικοί, 2 ιερείς και 3 διάκονοι, ενώ κατά τη Θ. Λειτουργία έψαλε καλλιφωνότατα πολυμελής νεανική χορωδία.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Κυπριανός βρέθηκε στην Ελλάδα, επικεφαλής 20μελούς εκκλησιαστικής αντιπροσωπείας στελεχών και συνεργατών της Επαρχίας του, στα πλαίσια προσκυνηματικής εκδρομής. 


Μετά τη Θ. Λειτουργία, τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτου Κίτρους κυρού Κωνσταντίνου (1934-1954). Στη συνέχεια τελέστηκε και τρισάγιο επί του τάφου του, ο οποίος βρίσκεται κάτω από τον Καθεδρικό Ναό. 


Πριν την απόλυση, ο οικείος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, καλωσόρισε τον φιλοξενούμενο Αρχιερέα και τη συνοδεία του, επισήμανε τους δεσμούς μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Ελλάδας και της Ρουμανίας. 
Απαντώντας ο Σεβασμιώτατος κ. Κυπριανός ευχαρίστηκε την τοπική Εκκλησία για την εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε για την ποιμαντική μέριμνα του Σεβασμιωτάτου υπέρ των πολυπληθών Ρουμάνων παραθεριστών. Τόσο κατά τη Μ. Εβδομάδα και τό Πάσχα όσο και κατά τη θερινή περίοδο καταβάλλεται μέριμνα για την επιτέλεση των ι. ακολουθιών Κυριακών και εορτών και στη ρουμανική γλώσσα. 
Τέλος, οι συλλειτουργήσαντες Αρχιερείς ευχήθηκαν χρόνια πολλά στους εορτάζοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !