6 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΤΕΡΙΝΗ. Ο ΤΌΠΟΣ - οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Ένα ιστορικό - μουσικό αφιέρωμα στην πόλη της Κατερίνης

Μια εξαιρετική αναδρομή στην ιστορία της πόλης, μέσα από τα κείμενα του ομώνυμου βιβλίου του φιλόλογου,
ιστορικού και συγγραφέα Γιάννη Καζταρίδη, καθώς τη μουσική, τα ήθη και τα έθιμα των κατοίκων της. της ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

θα παρουσιάσει η Σχολή Γονέων ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ την Δευτέρα 8-12-2014 σε συνεργασία
με τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) & Το κέντρο Γραμμάτων & Τεχνών Δίου.

Την μουσική επιμέλεια έχει ο μουσικοδιδάσκαλος Νίκος Πατρής. Συμμετέχει η παραδοσιακή ορχήστρα και η χορωδία του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου
Τη σκηνοθεσία έχει ο σκηνοθέτης - ηθοποιός, Γιώργος Χανδόλιας. Τα κείμενα διαβάζουν οι ηθοποιοί Τίνα Ιωαννίδου και Γιώργος Σωτηριάδης
Την ευθύνη της παραγωγής έχει το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, με την υποστήριξη του ΟΡ.ΦΕ.Ο

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΔΙΟΥ

 Πολιτιστικό σωματείο, το οποίο ιδρύθηκε το 2012, με έδρα το Δίον. Σκοπός η ανύψωση του πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων,  η προβολή της περιοχής του Δίου αλλά και ευρύτερα της Πιερίας.. Αριθμεί σήμερα 150 μέλη. Διαθέτει τμήματα μουσικής, θεάτρου, ψηφιδωτών και γενικότερα εικαστικών τεχνών. Η Ορχήστρα Νέων Δίου, αποτελεί ένα από σημαντικά του επιτεύγματα με πανελλήνια και διεθνή εμβέλεια. Επίσης το Εργαστήρι Ψηφιδωτών Δίου. είναι το μοναδικό στο είδος του και δέχεται στα σεμινάριά του, που γίνονται κάθε καλοκαίρι, σπουδαστές από όλη την Ελλάδα. 
Στο λίγο χρονικό διάστημα της ύπαρξής του έχει να παρουσιάσει σημαντικότατο πολιτιστικό έργο και αποτελεί σήμερα ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά σωματεία της Πιερίας. 
Φιλοδοξεί να καταστεί ένας πολιτιστικός οργανισμός με πανελλήνια και διεθνή εμβέλεια, αντάξια της ιστορίας του αρχαίου Δίου, του Ολύμπου και της Πιερίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ) στίς 19:00 και όπως πάντα η είσοδος είναι Ελέυθερη.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !