14 Δεκεμβρίου 2014

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ 2014

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η ώρα των εκλογών της 18ης Δεκεμβρίου για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πιερίας πλησιάζει. Κι ενώ θα έπρεπε να μιλάμε για:
- διαθεσιμότητες - απολύσεις

- ποιότητα εκπαίδευσης - νέο σχολείο
- αξιολόγηση
- ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (που πλέον δεν έχουμε)
- αυξήσεις στους μισθούς μας
- επαναφορά του ωραρίου μας στην προηγούμενη κατάσταση
και για όλα τα άλλα σημαντικά θέματα, που μας απασχολούν, δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς σκέφτονται να απέχουν από τις εκλογές αυτές.
Είμαστε απογοητευμένοι αλλά και αγανακτισμένοι με την κατάντια στην οποία έχουν οδηγήσει τον κλάδο οι επαγγελματίες συνδικαλιστές και οι κομματικές τους παρατάξεις. Εκνευριζόμαστε όταν έρχονται στα σχολεία μας 2-3 φορές το χρόνο για να μας καλέσουν σε ανώφελες 24ωρες ή 48ωρες «αγωνιστικές» απεργιακές κινητοποιήσεις, στις οποίες το ποσοστά συμμετοχής σπάνια ξεπερνούν το 10%. Έχουμε βαρεθεί να τους βλέπουμε στις γενικές συνελεύσεις να συναγωνίζονται τους πολιτικούς στα δελτία ειδήσεων των οκτώ. Αντί να ασχολούνται με τα προβλήματα του κλάδου, το μόνο, που τους ενδιαφέρει είναι να εξυπηρετήσουν τις μικροκομματικές τους σκοπιμότητες.  
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πιερίας. Αποφασίστηκε σχεδόν ομόφωνα (με μοναδική αρνητική ψήφο από την Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών) όσοι μόνιμοι συνάδελφοι προσέλθουν να ψηφίσουν στις εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου να καταβάλλουν το ποσό των 30 €, το οποίο αντιστοιχεί σε συνδρομές 2 χρόνων για την ΕΛΜΕ και για έναν χρόνο για την ΟΛΜΕ. Ζητείται δηλαδή από τους συναδέλφους να προπληρώσουν και τη συνδρομή για την ΕΛΜΕ της επόμενης χρονιάς, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη αν κάποιος συνάδελφος πάρει μετάθεση ή συνταξιοδοτηθεί ή αν απλά δεν θέλει να είναι μέλος του σωματείου μετά από ένα χρόνο.
Ακόμα και στην πρόταση της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών, να μοιραστεί το ποσό στα δύο (15€ +15 €), αφού τη άνοιξη έχουμε και τις εκλογές για τους αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΟΛΜΕ, η απάντηση ήταν από όλες τις υπόλοιπες κομματικές παρατάξεις αρνητική.
Είναι προφανές ότι πίσω από αυτή την απόφαση κρύβεται μια σκοπιμότητα. Να ψηφίσουν όσο γίνεται λιγότεροι συνάδελφοι. Να ψηφίσουν μόνο όσοι έχουν γραμμάτια να ξεπληρώσουν ή είναι στρατευμένοι στους κομματικούς στρατούς. Έτσι πιστεύουν ότι μπορούν να περισώσουν τα ποσοστά τους, τα οποία είδαν να καταποντίζονται στις προηγούμενες εκλογές για το ΠΥΣΔΕ. Άλλωστε κάποιοι από αυτούς, το έχουν δηλώσει ανοιχτά και έχει καταγραφεί και στα πρακτικά του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, ότι «χρειαζόμαστε ένα μικρό και ευέλικτο σωματείο για μπορεί να παίρνει αποφάσεις ενόψει της εφαρμογής του νέου συνδικαλιστικού νόμου».
Υπάρχει όμως λύση για να έρθετε ΟΛΟΙ να ψηφίσετε. Μπορείτε να εγγραφείτε την ώρα της ψηφοφορίας με μια απλή υπεύθυνη δήλωση, που θα σας δοθεί, στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Σ’ αυτή την περίπτωση δεν θα πληρώσετε τίποτα. Απλώς θα γίνεται μία παρακράτηση από το μισθό σας 1,66 € το μήνα. Το σωστό βέβαια είναι να παραμείνετε στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, αφού η ΕΛΜΕ χρειάζεται τα λεφτά αυτά για διάφορες δράσεις. Αν όμως κάποιος θεωρεί, μετά από ένα χρονικό διάστημα ότι, για οποιοδήποτε λόγο δεν θέλει να είναι πλέον μέλος της ΕΛΜΕ Πιερίας, μπορεί με την ίδια απλή διαδικασία να βγει από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών και να σταματήσει η παρακράτηση.
Εμείς συνάδελφοι λέμε όχι στο μικρό τους σωματείο. Όχι στο σωματείο των λίγων και στις αποφάσεις, που παίρνονται από μειοψηφίες. Λέμε όμως ναι στη συλλογικότητα. Σας καλούμε να είστε ΟΛΟΙ παρόντες στις εκλογές και να στείλετε ένα δυνατό μήνυμα. Ελάτε να φτιάξουμε μια μεγάλη και δυνατή ΕΛΜΕ. Μια ΕΛΜΕ, που να παλεύει για τα συμφέροντα μας και όχι για τα συμφέροντα της εκάστοτε κυβέρνησης ή της εκάστοτε αντιπολίτευσης. Υπάρχουν αξιόλογοι, μαχητικοί συνάδελφοι με εναλλακτικό, ανθρώπινο λόγο σε όλα τα ψηφοδέλτια, που περιμένουν να τους τιμήσετε με την ψήφο σας.
Διαβάστε το επισυναπτόμενο κείμενο με τις θέσεις μας. Είναι ένα κείμενο, που δεν μας το στέλνει κάποιος από την Αθήνα, αλλά που ανανεώνεται συνεχώς ύστερα από συζητήσεις με συναδέλφους. Περιμένουμε και τις δικές προτάσεις ώστε να διαμορφώσουμε μαζί ένα πλαίσιο λογικών διεκδικήσεων και αποτελεσματικών δράσεων.
Σας περιμένουμε όλους στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:00 το πρωί στο μεγάλο αμφιθέατρο του πρώην πολυκλαδικού και μετά τις 12:00 στο 5ο Γυμνάσιο για την ψηφοφορία     


ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !