25 Νοεμβρίου 2014

Θεσσαλονίκη: Ανανέωση των επαγγελματικών αδειών λαϊκών αγορών

Από το Τμήμα Εμπορίου της Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με την έναρξη της διαδικασίας
ανανέωσης επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών που υπάγονται στην αρμοδιότητα της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης:
Ξεκινάει την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014 η διαδικασία κατάθεσης των δικαιολογητικών για  την ανανέωση των επαγγελματικών αδειών λαϊκών αγορών, στο κατάστημα του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης, (Ι. Δραγούμη 4, 5ος όροφος).
Τα χρονικά διαστήματα για την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών με αλφαβητική σειρά έχουν ως εξής :

26 - 11 - 2014  έως  05 - 12 -2014 : Α-Κ
08 -12 - 2014  έως  16 - 12 - 2014 :  Λ-Ρ
17 - 12 - 2014  έως  31 - 12 - 2014:   Σ-Ω

Προκειμένου για την ανανέωση άδειας επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών ΜΕΘ, υποβάλλονται εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας τα παρακάτω κύρια δικαιολογητικά ( άρθρο 14, παρ.7, Ν.4264/2014, όπως ισχύει):

α) Βεβαίωση φορολογικής ενημερότητας της αρμόδιας Δ.Ο.Υ.
β) Βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας του ασφαλιστικού φορέα.
γ) Ε1, Ε3 και εκκαθαριστικά σημειώματα φορολογικών δηλώσεων για τα τελευταία τρία (3) έτη.
δ) Βεβαίωση άσκησης δραστηριοτήτων από το σύστημα TAXIS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
ε) Πιστοποιητικό υγείας, σύμφωνα με την με αριθμό Υ1γ/Γ.Π/οικ 35797/2012 (Β΄1199) υπουργική απόφαση.
στ) Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 στην οποία ο ενδιαφερόμενος θα δηλώνει υπεύθυνα ότι δεν ασκεί άλλο επάγγελμα ο ίδιος και ότι δεν έχει συνταξιοδοτηθεί λόγω γήρατος ή αναπηρίας από οποιοδήποτε ασφαλιστικό φορέα.
ζ) Δικαιολογητικά για την απόδειξη της ιδιότητας του δικαιούχου κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στην προκήρυξη, ήτοι:
- Κάθε ενδιαφερόμενος, υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 στην οποία ο ενδιαφερόμενος θα δηλώνει υπεύθυνα ότι δεν έχει παραιτηθεί ή στερηθεί με δική του υπαιτιότητα του παραχωρηθέντος δικαιώματος πωλητή λαϊκών αγορών λόγω μεταβίβασης της άδειάς του ή αποχώρησης λόγω συνταξιοδότησης, γήρατος ή αναπηρίας.
- Οι πολύτεκνοι και τα τέκνα αυτών, καθώς και οι γονείς με τρία παιδιά, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
- Οι ανάπηροι, πιστοποιητικό αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α. σε ισχύ, από το οποίο να προκύπτει η πάθηση και το ποσοστό αναπηρίας.
- Οι γονείς ανήλικων τέκνων με αναπηρία ή οι γονείς που προστατεύουν άτομα με αναπηρία (νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης), πιστοποιητικό από τα ΚΕ.Π.Α. σε ισχύ, από το οποίο να προκύπτει η πάθηση
και το ποσοστό αναπηρίας.
- Οι ομογενείς Βορειοηπειρώτες και οι ομογενείς παλιννοστούντες που προέρχονται από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. και τον Πόντο, αντίγραφο του ειδικού δελτίου ταυτότητας ομογενούς που έχει εκδοθεί από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ή εγγραφή στα δημοτολόγια Δήμου που να προκύπτει η παλιννόστηση.
- Οι Έλληνες τσιγγάνοι Ρομ, αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, βεβαίωση εγγραφής στο δημοτολόγιο οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας και βεβαίωση της ομοσπονδίας Ρομ.
- Τα απεξαρτημένα άτομα από εξαρτησιογόνες ουσίες και τα άτομα υπό εξάρτηση, βεβαίωση παρακολούθησης προγράμματος απεξάρτησης.
- Τα θύματα και οι ανάπηροι ειρηνικής περιόδου του Ν. 1370/1944, αντίγραφο απόφασης κανονισμού πολεμικής σύνταξης από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και εκκαθαριστικό πληρωμής της πολεμικής σύνταξης του τελευταίου τριμήνου.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά,  καθώς και το σώμα της άδειάς τους.
Σύμφωνα με το άρθρο 39 του Ν. 4264/2014, όπως ισχύει.
 Μέχρι τη διενέργεια της κλήρωσης του άρθρου 5 του Ν. 4264/2014, οι επαγγελματίες πωλητές για τους οποίους ανανεώνεται η άδειά τους, παραμένουν στις θέσεις που ήδη κατέχουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !