3 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση Η. Διώτη με ακτινιδιοπαραγωγούς της Πιερίας


Με παραγωγούς ακτινιδίων στο Κίτρο και στη Νέα Έφεσο συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας η βουλευτίνα Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, ως επικεφαλής κλιμακίου της ΝΕ Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τους παραγωγούς, το ρωσικό εμπάργκο, όπως ακριβώς φοβόντουσαν, χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα για τη συμπίεση των τιμών από τα 0,40 ευρώ που ήταν πέρυσι, στα 0,30 φέτος, που πρακτικά σημαίνει ότι 10λεπτά/κιλό πάνε στα χέρια μεσαζόντων, ζημιώνοντας έτσι το εισόδημα των ακτινιδιοπαραγωγών της Πιερίας κατά 7 εκατ. ευρώ –βάσει των συνολικών τόνων παραγωγής. Οι παραγωγοί επανέφεραν τα αιτήματά τους που ήδη από αρχές Σεπτεμβρίου είχαν αποστείλει στο Υπουργείο και ζήτησαν την αρωγή του ΣΥΡΙΖΑ στην ικανοποίησή τους.
«Ο αγροτικός κόσμος της περιοχής γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον ότι η ολιγωρία που επέδειξε η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση του ρωσικού εμπάργκο τους στοιχίζει ήδη ακριβά, κυριολεκτικά και μεταφορικά, αφού οι μεσάζοντες εκμεταλλεύτηκαν το θέμα του εμπάργκο ώστε να ρίξουν κι άλλο την τιμή του προϊόντος» τόνισε μεταξύ άλλων η βουλευτίνα, συμπληρώνοντας:
«Κατά τη γνώμη μας, αυτή τη στιγμή, επείγει:
-        Να διασφαλιστεί ένα ικανοποιητικό εισόδημα στους ακτινιδιοπαραγωγούς, με παράλληλη συγκρότηση του Μητρώου Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων και ελέγχους, ώστε να μην πέφτουν θύματα επιτήδειων
-        Να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για να μπορέσουν οι παραγωγοί ακτινιδίου να ασκήσουν απρόσκοπτα τις καλλιέργειες τους για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο (πάγωμα οφειλών, χαμηλότοκα δάνεια σε παραγωγούς)
-        Να υπάρξει κρατική στήριξη και σχεδιασμός για διεύρυνση των αγορών που απευθύνονται τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα.
Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η ενίσχυση της καθετοποίησης στον αγρό-βιομηχανικό τομέα, με την ανάπτυξη προϊόντων με ισχυρή ταυτότητα και ποιοτικά χαρακτηριστικά και παράλληλη προστασία των προϊόντων γεωγραφικού προσδιορισμού σύμφωνα με την περιοχή προέλευσής τους».

Νωρίτερα το πρωί η βουλευτίνα μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της περιοχής για ζητήματα επικαιρότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !