25 Νοεμβρίου 2014

Γ΄ Μαθητικό Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας


Το Γ΄ Μαθητικό Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας « Οι μαθητές σε αναζήτηση της Ιστορίας του Τόπου μας» που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και το Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων της σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τον Δήμο
Κατερίνης και το Δήμο Δίου-Ολύμπου, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα 24-11-14 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κατερίνης «Εκάβη».
Οι μαθητές με τις εισηγήσεις τους συνέβαλλαν στην καταγραφή και την καλλιέργεια της ιστορικής συνείδησης, αλλά και στην κατανόηση της ιστορικής εξέλιξης από το παρελθόν στο παρόν. Οι εργασίες των μαθητών αποτελούν πολύτιμη πηγή γνώσης για την τοπική κοινωνία αλλά και για τις ερχόμενες γενιές, διότι γνωρίζοντας το παρελθόν κατανοούμε τη μορφή που έλαβαν σήμερα οι θεσμοί.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν με εισήγησή τους 15 σχολεία του Νομού μας και παρακολούθησαν περίπου 450 μαθητές.
Ιδιαίτερα νοσταλγική διάθεση στο Συνέδριο ενέπνευσε η χορωδία Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «Ολύμπια Ωδή», που υπό τη διεύθυνση της κα. Ε. Δήμου τραγούδησαν παραδοσιακά και όχι μόνο τραγούδια του Τόπου μας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από στελέχη της εκπαίδευσης και εκπρόσωποι του Δήμου Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας  καθώς και εκπρόσωποι Βουλευτικών  Γραφείων.
Τα εδέσματα της εκδήλωσης ήταν μια ευγενική προσφορά από το τμήμα Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ Κατερίνης .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !