25 Νοεμβρίου 2014

Επαναλειτουργία του Ελεύθερου Εργαστήριου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας

Κανονικά λειτουργεί πλέον το Ελεύθερο Εργαστήρι του Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα.


Σε σχετικές δηλώσεις του ο δήμαρχος Λαρισαίων και Πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι.Κατσίγρα κ. Απόστολος Καλογιάννης  ανακοίνωσε ότι «το Ελεύθερο Εργαστήρι λειτουργεί από την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου» και διευκρίνισε τους λόγους της καθυστέρησης που οφείλονται όπως τόνισε «καθαρά στις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για την έγκριση πρόσληψης των καθηγητών του Εργαστηρίου και οι  οποίες  προϋποθέτουν κοινή Υπουργική Απόφαση (Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Υπουργείο Οικονομικών). Η απόφαση αυτή υπογράφτηκε πριν λίγες μέρες, και αμέσως μετά την υπογραφή, η διοίκηση της Δημοτικής Πινακοθήκης προχώρησε στην προκήρυξη των θέσεων».

     Στη συνέχεια έλαβε το λόγο η Αντιπρόεδρος της Πινακοθήκης κ. Άννυ Ψάρρα η οποία αναφέρθηκε στο ρόλο που διαδραματίζει το Ελεύθερο Εργαστήρι από το 1986 (έτος ιδρύσεως του) λέγοντας ότι κατάφερε με σοβαρότητα και συνέπεια να υλοποιήσει έναν από τους κυρίαρχους ιδρυτικούς σκοπούς του, να παρέχει δηλαδή σε όσο το δυνατόν περισσότερους τη δυνατότητα ενασχόλησης με τις τέχνες..

     Στα παιδικά του τμήματα δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην αυθόρμητη και ελεύθερη έκφραση μέσα από τις εικαστικές αναζητήσεις του προσωπικού κόσμου των παιδιών, ενώ στα τμήματα εφήβων και ενηλίκων δίνεται προτεραιότητα στην απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, μέσω του εθισμού και της άσκησης στην παρατήρηση, την έρευνα και τον πειραματισμό.

     Παράλληλα έγινε αναφορά και στα εγκαίνια της έκθεσης των αποφοίτων ενηλίκων μαθητών του Ελεύθερου Εργαστηρίου που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου και ώρα 7.30 μ.μ. στο αίθριο της Πινακοθήκης. Η έκθεση θα περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, κεραμικής, ψηφιδωτού και χαρακτικής αποτέλεσμα της καλλιτεχνικής προσπάθειας των δημιουργών τους.

     Κλείνοντας η αντιπρόεδρος της Πινακοθήκης σημείωσε πως «το Ελεύθερο Εργαστήρι με την έντονη εικαστική παρουσία του (εκθέσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, εικαστικά προγράμματα κ.α.) προσφέρει και αναβαθμίζει την αισθητική αγωγή του κοινού της πόλης μας, παράγει πολιτισμό και κοινωνική μόρφωση σε μέρες που οι τέχνες, ο πολιτισμός και η παιδεία αποτελούν τους βασικούς πυλώνες στήριξης μιας κοινωνίας που βρίσκεται σε κρίση. Για τους λόγους αυτούς άλλωστε η πολιτιστική και κοινωνική πολιτική βρίσκεται στον πυρήνα του έργου της νέας Δημοτικής Αρχής, η οποία από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της καταβάλλει προσπάθειες να γίνει πράξη το όραμα της».


Παρόντες ήταν επίσης ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Γιώργος Σούλτης και ο αντιδήμαρχος Νίκος Καλτσάς, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει μέλος των Δ.Σ. της Δημοτικής Πινακοθήκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !